Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Nyttig vegansk dessertparfait – bara 3 ingredienser

14 feb, 2017
AvFemina
En enkel och lite sundare efterrätt utan grädde och vitt socker – så här lätt fixar du den lyxiga dessertparfaiten!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
vegansk-glass

Vegansk banan- och kokosparfait

4 portioner
Du behöver:

3 mogna bananer

1 msk agavesirap

3,5 dl kokosgrädde

Valfritt: 1 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Skiva en och en halv banan och vispa ihop med agavesirapen och eventuellt vaniljpulvret. Vispa med elvisp i ungefär en minut. Addera kokosgrädden och fortsätt vispa i 2-3 minuter tills det blir krämigt och fluffigt. Skiva den resterande bananen och varva med gräddfluffet i ett glas. Toppa med exempelvis valnötter och vegansk kolasås.

Läs även: 6 saker du trodde var veganska som ofta inte är det

Testa även dessa recept:

Krämig vegansk chokladmousse
Nyttiga chokladbollar utan smör och socker (ej vegansk)
Veganska våfflor med kokosgrädde
12 veganska middagsrecept
Bästa proteinkällorna för dig som inte äter kött

Källa: BlissfulBasil.com

Hitta recept till Valborg här!

 

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons