Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Pappardelle med kyckling

23 apr, 2013
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

ca 10 minitomater, gärna i olika färger

olivolja

salt och peppar

3 kycklingfiléer

saft av 1/2 citron

400 g pappardelle eller annan bred pasta

100 g färsk spenat

40 g rucolasallad

3 vitlöksklyftor

8 rullade sardeller med kapris

1–2 msk kapris

2–3 kvistar dill

Beredning:

Halvera tomaterna och lägg dem i en eldfast form. Ringla lite olivolja över och salta (gärna fling­salt). Ställ in i 175° varm ugn och baka i ca 20 min.

Skär kycklingen i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg ner i citronsaften blandad med 2 msk olivolja. Låt stå och marinera medan du kokar pastan, se paketets anvisningar.

Häll av vattnet i ett durkslag och spola pastan med kallt vatten.

Ta upp kycklingen, salta och peppra. Stek skivorna i grillpanna eller vanlig stekpanna, ca 1 min på var sida. Lyft upp kycklingen, lägg ner spenaten och låt den mjukna i pannan. Blanda ner pasta, rucola, finhackad vitlök, hackade sardeller, kapris, hackad dill och kycklingen. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.

Lägg upp på varma tallrikar och garnera med de ugnsbakade tomaterna.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons