Pappardelle med kyckling
(4 personer)
ca 10 minitomater, gärna i olika färger
olivolja
salt och peppar
3 kycklingfiléer
saft av 1/2 citron
400 g pappardelle eller annan bred pasta
100 g färsk spenat
40 g rucolasallad
3 vitlöksklyftor
8 rullade sardeller med kapris
1–2 msk kapris
2–3 kvistar dill
Beredning:
Halvera tomaterna och lägg dem i en eldfast form. Ringla lite olivolja över och salta (gärna flingsalt). Ställ in i 175° varm ugn och baka i ca 20 min.
Skär kycklingen i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg ner i citronsaften blandad med 2 msk olivolja. Låt stå och marinera medan du kokar pastan, se paketets anvisningar.
Häll av vattnet i ett durkslag och spola pastan med kallt vatten.
Ta upp kycklingen, salta och peppra. Stek skivorna i grillpanna eller vanlig stekpanna, ca 1 min på var sida. Lyft upp kycklingen, lägg ner spenaten och låt den mjukna i pannan. Blanda ner pasta, rucola, finhackad vitlök, hackade sardeller, kapris, hackad dill och kycklingen. Låt allt bli varmt, smaka av med salt och peppar.
Lägg upp på varma tallrikar och garnera med de ugnsbakade tomaterna.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE