Parmesanpanerad sej med gnocchi i basilikasås
(4 personer)
600 g sejfilé eller annan vit fisk
2 dl vetemjöl
1 uppvispat ägg
1 dl ströbröd
1 dl riven parmesanost
smör till stekning
4 portioner gnocchi, brukar finnas bland den färska pastan
Basilikasås:
2 dl fiskbuljong
½ dl vitt vin
1 dl grädde
1 kruka basilika
salt och peppar
ev 1 tsk maizena
Beredning:
Börja med såsen. Häll buljong, vin och grädde i en kastrull och låt koka i 7–8 min. Tillsätt ca 20 basilikablad och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Red med 1 tsk maizena utrört i lite vatten om du önskar en tjockare sås. Håll såsen varm. Skär fisken i 4 portionsbitar. Vänd dem först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och till sist i parmesanost och ströbröd blandat. Stek fisken på medelvärme i en klick smör, 1–2 min på var sida. Koka gnocchin enligt paketets anvisningar och servera med fisken och såsen.
Av Jan-Erik Hagbohm
Foto Tine Guth Linse