Pizza på grillen
(4 personer)
1 sats pizzadeg, se recept här »
Pålägg:
200 g halloumi, i skivor
2 auberginer, i skivor
Spenatsallad:
1 vitlöksklyfta
4 salladslökar
3 sardeller
150 g babyspenat
1 msk kallpressad olivolja
rivet skal och saft av 1/2 citron
salt och peppar
Till servering:
färskriven parmesan
olivolja
Beredning: Tänd grillen. Placera degbullarna på en mjölad bänk och kavla ut dem, 5–6 mm tjocka. Skiva halloumin samt skiva auberginerna.
Placera pizzorna på grillen och grilla i 2–3 min under lock. Vänd pizzan och grilla andra sidan i 2 min. Obs! Håll koll så att degen inte bränns vid. Ta upp och grilla sedan halloumi och aubergine. Salta och peppra auberginen.
Skala och riv ner vitlöken i en skål. Skiva löken tunt och hacka sardellerna. Blanda alla ingredienserna till salladen i vitlöksskålen. Smaka av.
Börja med att lägga några skivor halloumi på den grillade pizzan. Fördela aubergine och sallad över. Strö på parmesan och ringla över lite olivolja.
Av MIKI CUTIC
Foto HELÉNE LINSJÖ