30 aug, 2018
Recept: Clafoutis med hallon och vanilj
AvFemina
Clafoutis brukar serveras som efterrätt i Frankrike och den har alltid en strykande åtgång. Här får du ett läckert recept med hallon.
Annons
CLAFOUTIS MED HALLON
(4–6 personer)
100 g vetemjöl (1²/³ dl)
1 tsk bakpulver
1 msk strösocker
3 dl mjölk
3 ägg
1 vaniljstång, korn och det urskrapade
1 knivsudd salt
150–200 g hallon
TILL GARNERING:
2 msk florsocker
BEREDNING:
1. Vispa samman alla ingredienserna utom hallonen till en slät smet. Låt stå och vila i ca 30 min i kylskåpet.
2. Värm under tiden ugnen till 190°.
3. Fördela hälften av smeten i en smord bakform, ca 25 cm i Ø. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 10 min. Ta ut kakan och fördela hallonen över. Fördela resten av smeten över och ställ in i ugnen igen. Grädda i ytterligare 20–25 min eller tills kakan har fin färg. Låt svalna. Sikta florsocker över före serveringen.
Fler goda desserter:
5 ljuvliga efterrätter med choklad
3 efterrätter som inte kräver ugn
Dessertmästarens nöt- och fruktbar
Sommarens godaste desserter
Annons