Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Recept: Clafoutis med hallon och vanilj

30 aug, 2018
AvFemina
Clafoutis recept
Clafoutis brukar serveras som efterrätt i Frankrike och den har alltid en strykande åtgång. Här får du ett läckert recept med hallon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

CLAFOUTIS MED HALLON

(4–6 personer)

100 g vetemjöl (1²/³ dl)

1 tsk bakpulver

1 msk strösocker

3 dl mjölk

3 ägg

1 vaniljstång, korn och det urskrapade

1 knivsudd salt

150–200 g hallon

TILL GARNERING:

2 msk florsocker

BEREDNING:

1. Vispa samman alla ingredienserna utom hallonen till en slät smet. Låt stå och vila i ca 30 min i kylskåpet.

2. Värm under tiden ugnen till 190°.

3. Fördela hälften av smeten i en smord bakform, ca 25 cm i Ø. Ställ in i den varma ugnen och grädda i 10 min. Ta ut kakan och fördela hallonen över. Fördela resten av smeten över och ställ in i ugnen igen. Grädda i ytterligare 20–25 min eller tills kakan har fin färg. Låt svalna. Sikta florsocker över före serveringen.

Fler goda desserter:

5 ljuvliga efterrätter med choklad

3 efterrätter som inte kräver ugn

Dessertmästarens nöt- och fruktbar

Sommarens godaste desserter

Annons