Recept: Kycklingtoast med getost och picklad rödlök
LÄTTLAGAD KYCKLINGTOAST
35 minuter
(4 personer)
4 kycklingfiléer à ca 150 g
salt och grovmald svartpeppar
1/2 dl olivolja
4 skivor gott surdegsbröd
1 pkt bacon
ca 20 g rucolasallad
75 g mjuk getost
2 avokador, i skivor
DRESSING:
1 äggula
2 tsk dijonsenap
1 dl rapsolja
1 msk japansk soja
PICKLAD RÖDLÖK:
5–6 små rödlökar
1/2 dl ättiksprit
1 dl strösocker
11/2 dl vatten
BEREDNING:
1. Börja med att pickla löken: Skala löken och dela i halvor. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull så att sockret löser sig. Dra bort från värmen och lägg i löken.
2. Dela kycklingfiléerna i 3 delar vardera och banka ut dem mellan två plastpåsar till ca 7 mm tjocklek. Krydda med salt och peppar.
3. Dressing: Rör äggulan med senapen i en liten bunke. Tillsätt oljan droppvis under omrörning. Smaka av med soja samt aningen salt och peppar.
4. Ringla olivolja över brödskivorna och stek eller grilla dem gyllenbruna.
5. Knaperstek baconet.
6. Stek eller grilla kycklingen tills den har fin färg på båda sidor.
7. Varva rucola, getost och avokado med kycklingskivorna och dressingen på brödskivorna. Toppa med löken. Servera genast!
AV JAN-ERIK HAGBOHM
FOTO PETER KAM
Detta recept publicerades först i Femina nr 06/2018.