Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Recept på basilikatårta med jordgubbar

11 jun, 2013
AvFemina
basilikatårta med jordgubbar
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
basilikatårta med jordgubbar
Enkel och riktigt god glasstårta.

(8–10 bitar)
21/2 dl strösocker

1 kruka basilika

4 ägg

1 urskrapad vaniljstång

200 g philadelphiaost

rivet skal av 2 lime

4 dl vispgrädde

2 gelatinblad

2 paket brownie (mjuk chokladkaka) à 200 g

Till garnering:
jordgubbar

Beredning: Mixa socker och basilikablad till grönt puder. Vispa äggulor, basilikasocker och vaniljfrön pösigt. Rör ner ost och limeskal. Vispa grädden. Blanda äggsmet och grädde.

Blötlägg gelatinet i kallt vatten, ca 5 min. Värm 1 dl av smeten. Ta bort från värmen, lägg i gelatinet och låt det smälta. Rör ner det i resten av smeten. Vänd till sist ner uppvispade äggvitor.

Dela brownien tvärsöver. Lägg kakbitarna lite omlott i en form med löstagbar kant, ca 26 cm i diam. Häll på smeten. Täck och frys in.

Låt tårtan stå i rumstemperatur en stund före serveringen. Garnera med jordgubbar och servera tillsammans med extra jordgubbar.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons