Recept på mjuka äppelkakor i långpanna
Baka mjuka äppelkakor i långpanna – recept
Receptet är hämtat från boken Nygräddat och gott i långpanna – beställ den här!
Mjuk äppelkaka i långpanna: Ingredienser
3 ägg
2 dl rörsocker
4 dl grovrivet äpple
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
¾ tsk nystött kardemumma
1 dl hasselnötsmjöl
1 dl finhackade hasselnöter
1 dl neutral matolja
Garnering
1 burk kesella vanilj, 250 g
½ dl grovhackade hasselnötter
Baka mjuka kakor i långpanna – gör så här
1. Sätt ugnen på 175 °. Smörj och mjöla en liten långpanna, ca 22×32 cm, eller klä den med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och rörsocker vitt och pösigt. Tillsätt grovrivet äpple och sikta ner vetemjöl, bakpulver och kardemumma. Tillsätt därefter hasselnötsmjöl och finhackade hasselnötter. Häll sist ner matoljan och rör varsamt smeten slät.
3. Bred ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
4. Bred vaniljkesellan över den kalla kakan, strö över nötterna och skär upp i bitar.
Baka i långpanna: 51 läckra recept i bokform
Matmagasinets Maud Onnermark är redaktör för boken som gör det möjligt för dig att lyckas med baket varje gång. Njut, låt dig inspireras, plocka fram långpannan och börja baka!