Recept: Piggvar med päron och fänkålssallad
PIGGVAR MED PÄRON & FÄNKÅLSSALLAD
(6 personer)
6 skivor pancetta, italienskt
rimmat och lufttorkat sidfläsk
600 g piggvar, skinnfri
salt och nymald peppar
2 msk olivolja + 15 g smör
PÄRON- OCH FÄNKÅLSSALLAD:
2 päron
1 fänkål
1 liten knippa färsk mynta
DRESSING:
4 msk hasselnötsolja
saft av ¼ citron
BEREDNING:
1. Värm ugnen till 180°.
2. Lägg ut pancettan på bakpappersklädd plåt och rosta den spröd i den varma ugnen, ca 7 min. Låt svalna och rinna av på hushållspapper.
3. Gör salladen: Skär päronen i tunna båtar och fänkålen i tunna skivor, gärna på mandolin. Blanda päron och fänkål med myntablad. Rör ihop ingredienserna till dressingen och vänd ner den i salladen.
4. Dela fisken i 6 lika stora bitar. Salta och peppra.
5. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek fiskbitarna i 2–3 min på varje sida.
6. Fördela fisken på 6 tallrikar. Toppa med pancettan i bitar och fördela salladen bredvid. Garnera gärna med några extra myntablad.
Tips!
Enligt WWF:s rekommendationer ska man välja piggvar som är odlad i Spanien eller Frankrike eller fiskad i Nordsjön. Det går också utmärkt att ersätta piggvar med annan vit och fast fisk.
Fler goda recept med fisk:
7 goda recept med torsk – till vardag om fest
Torsk med gräddkokt svartkål
Våra bästa recept med lax
RECEPT CAMILLA ZARAH LAWES
FOTO JOHNÈR OCH COLUMBUS LETH/ALL OVER PRESS