19 mar, 2018
Recept: Torsk med gräddkokt svartkål
AvFemina
Svartkål blir allt populärare. Nyttig och god, och så ger den härligt tuggmotstånd. Testa det här goda receptet på torsk med gräddkokt svartkål.
Annons
RECEPT
(4 personer)
ca 700 g torskrygg
400 g svartkål
1 msk smör
3 dl hönsbuljong
2 dl grädde
salt och peppar
1 dl sötmandel
TILL SERVERING:
parmesanost
nykokt potatis
BEREDNING:
1. Skär bort mittsträngen på kålen och skär resten i mindre bitar. Fräs kålhacket lätt i en klick smör under omrörning. Häll på buljong och grädde. Låt småkoka så att såsen tjocknar något, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
2. Skär mandeln tunt och rosta den i torr panna.
3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i fisken, dra bort från värmen precis när vattnet börjar koka igen. Lägg på ett lock, låt stå och dra i ca 10 min.
Annons
4. Servera fisken tillsammans med kålen och rostad mandel. Lite hyvlad parmesanost och kokt potatis är gott till.
Här hittar du fler goda fiskrecept:
Lax i ugn med sweet chili
Torskrygg med vinkokta grönsaker
Annons