Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Recept: Torsk med gräddkokt svartkål

19 mar, 2018
AvFemina
Svartkål blir allt populärare. Nyttig och god, och så ger den härligt tuggmotstånd. Testa det här goda receptet på torsk med gräddkokt svartkål.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mer för mindre: Rustik fiskgratängBrand logo
Mer för mindre: Rustik fiskgratäng

RECEPT

(4 personer)

ca 700 g torskrygg

400 g svartkål

1 msk smör

3 dl hönsbuljong

2 dl grädde

salt och peppar

1 dl sötmandel

TILL SERVERING:

parmesanost

nykokt potatis

BEREDNING:

1. Skär bort mittsträngen på kålen och skär resten i mindre bitar. Fräs kålhacket lätt i en klick smör under omrörning. Häll på buljong och grädde. Låt småkoka så att såsen tjocknar något, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.

2. Skär mandeln tunt och rosta den i torr panna.

3. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull. Lägg i fisken, dra bort från värmen precis när vattnet börjar koka igen. Lägg på ett lock, låt stå och dra i ca 10 min.

Annons

4. Servera fisken tillsammans med kålen och rostad mandel. Lite hyvlad parmesanost och kokt potatis är gott till.

Här hittar du fler goda fiskrecept:

Lax i ugn med sweet chili

Torskrygg med vinkokta grönsaker

Annons