Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Flygvärdinnans knep: Så tappar jag aldrig bort mitt bagage

02 okt, 2024
AvSara Ericsson
FotografTT/INSTAGRAM
Flygvärdinnan delar tips för att inte tappa bort sitt bagage vid flygningar
Att tappa bort sitt bagage kan förstöra en hel resa. Nu delar flygvärdinnan Cici med sig av ett knep, som hon alltid använder när hon reser för att inte tappa bort resväskan.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Flygvärdinnan har avslöjat sitt smarta knep, som gör det nästintill omöjligt att tappa bort bagaget. Hon är känd som Cici in the sky på Instagram och har nu delat sitt hack på sociala medier och det har fått stor spridning.

Så ska du göra för att inte tappa bort väskan

I klippet som hon publicerat, förklarar hon hur du kan använda en Apple Airtag för att spåra bagaget när det transporteras runt om i världen. Taggen placeras i bagaget och kan sedan spåras via i telefonen i ”Hitta min”-tjänsten.

Annons

Precisionen i platsspårningen säkerställer att du kan hitta ditt bagage snabbt och enkelt, oavsett var det är. Om man inte har en Iphone och Airtag, är det många i kommentarsfältet som tipsar om Tile som ett alternativ.

Resväskor på en flygplats

Dina rättigheter vid försenat eller förlorat bagage

Det är flygbolaget som ansvarar för att ditt bagage kommer fram om du checkat in det korrekt. Om ditt bagage blir försenat eller försvinner under flygresan kan du kräva ersättning av flygbolaget, skriver Konsument Europa.

Förlorat eller försenat bagage – tänk på detta

  • Anmäl att ditt bagage inte kommit fram direkt vid bagageutlämningen. Fyll i en så kallad PIR-rapport (Property Irregularity Report) tillsammans med en representant från flygplatsen eller flygbolaget.
  • Spara alla kvitton för det du behöver köpa på grund av att bagaget är försenat eller försvunnet.
  • Skicka dina krav på ersättning till flygbolaget så snart som möjligt Skicka med kvitton som underlag. Kravet måste skickas inom 21 dagar från dagen du fick tillbaka bagaget.

Här kan du läsa mer om dina rättigheter!

Annons