Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Det är stör sig passagerarna på när du gör ombord på flygplanet

27 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna på flygplan
Hur ska man egentligen bete sig på ett flygplan för att ens medpassagerare inte ska uppfatta en som irriterande eller ett problem?
Det här är misstagen som många gör ombord på flyget – som irriterar de andra passagerarna.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagageBrand logo
Fem favoriter från Femina: Resa med handbagage

Att resa med flygplan är en speciell situation, särskilt om du åker på en långflygning. Du är fast med människor du inte känner, och ingen av er kan kliva av eller på under flera timmar – ni måste bara dela på utrymmet och samexistera på en relativt trång yta.

Men vad ska man då tänka på när man flyger, för att inte bli illa omtyckt av sina medpassagerare? Resesajten Thrillist lyfter nu vanliga problem som många tycker är störande under flygningen. Vissa beteenden är inte lika farliga som andra – att prata för mycket med sin medpassagerare som försöker läsa eller att ta upp armstöden när man sitter bredvid varandra är förvisso irriterande beteenden, men inget som förstör en hel flygning.

Om du flyger på kvällen och folk runt dig försöker sova fast det fortfarande är ljust ute är det irriterande om personer med fönsterplats inte drar ner fönsterskyddet.

Annons

”Läs av rummet kompis. Vi är alla på det här flyget som avgår sju på kvällen och låtsas att det är sovdags tillsammans. Ljusen är nedsläckta och filtarna är framme”, tycker chefredaktören Lindsay Schrupp.

Hjälp de andra passagerarna

Det värsta beteendet enligt sajten är de som bestämmer sig för att sätta sig där de inte har rätt till det bara för att komma bort från sin partner – speciellt om de dessutom tar av sig skorna och vädrar fötterna.

Att inte heller hjälpa sina medpassagerare när de kämpar med att lägga upp något på hyllorna ovanför huvudet, eller resa sig för de som behöver gå på toaletten är också högt upp på listan.

The Sun avslöjar också vad flygvärdinnor stör sig mest på när passagerarna gör – och par som tror att de är hemma i sitt privata sovrum är värst.

– Det värsta är par som blir lite överexalterade när de är på väg till sin sommarsemester. Det här är mycket värre under sommarmånaderna, när unga par åker på romantiska solsemestrar. De kliver på planet, dricker några drinkar och blir lite romantiska, och det får verkligen folk runt dem att känna sig obekväma.

Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – resespecial
Annons