Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Flygvärdinnan avslöjar: Så blir du uppgraderad till första klass

03 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Flygvärdinna Cierra Mistt
Skulle du vilja flyga i första klass, men vill helst slippa betala för det?
Då finns det några knep att tillgå – som flygvärdinnan Cierra Mistt nu avslöjar.
– Säg inte till nån men det finns massor av saker du kan göra för att få en gratis uppdatering till första klass, säger hon i ett klipp på Tiktok.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Fem favoriter från Femina – resespecialBrand logo
Fem favoriter från Femina – resespecial

Många drömmer nog om att flyga i första klass, men vill eller kan inte köpa de exklusiva biljetterna. I uppmärksammade klipp på Tiktok delar flygvärdinnan Cierra Mistt, som har över tre miljoner följare på appen, med sig av tips och tricks när det kommer till att flyga – bland annat hur man ska göra för att få åka gratis (eller nästan gratis) i första klass.

– Säg inte till nån men det finns massor av saker du kan göra för att få en gratis uppdatering till första klass, säger Cierra Mistt i ett klipp.

Annons

Det allra enklaste sättet att få positiv särbehandling av personalen, och ha chans på en uppgradering, är att vara snäll mot personalen vid gaten och på planet.

– Vi kan fixa mirakel om vi får en kaffe från Starbucks eller en chokladask, säger Cierra Mistt, och tillägger att många flygvärdinnor arbetar 14-timmarsdagar och ibland inte har tid för lunchpaus.

Yrket kan spela roll

Ett annat sätt att få flytta fram kan vara att sitta långt bak på planet – ibland måste man balansera upp planet om det sitter för få långt fram, och då plockar man passagerare från bak i planet.

Arbetar du som exempelvis läkare eller polis? Då kan det vara bra att råka nämna det för personalen, för då är chansen större att du uppgraderas, eller åtminstone får sitta vid nödutgång så du har med benutrymme. Personer som skulle kunna vara med och hjälpa personalen under nödsituation får gärna sitta så de är mer lättillgängliga.

Annons
@cierra_mistt

flight attendant secrets- how to get FREE upgrades to FIRST CLASS (p 1) ✈️

♬ original sound - Cierra Mistt

Bland kommentarerna är det andra flygvärdinnor som berättar om sina knep.

”Jag har uppgraderat så många människor gratis när de sålt för många vanliga platser. Alltid människor som är trevliga och snälla mot mig. Japp, för det mesta är det bara det som krävs”, skriver en person.

5 saker flygpersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör
Annons