Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Så gör du maränger utan ägg!

01 maj, 2016
AvThowe Wagner Larsson
Äntligen kan äggallergiker och veganer njuta av luftiga maränger. Huvudingrediensen är lika otippad som billig!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Maränger uppskattas av både stora och små och går att äta som de är eller till en god tårta eller glass. Men med tanke på att de är gjorda på äggvita har både äggallergiker och veganer hittills valt bort det söta bakverket. Lösningen? Maränger gjorda på spadet från kikärtor!

Var inte oroliga – både lukt och smak försvinner i ugnen!

Tid: cirka 10 minuter + 75-90 minuter i ugn

Antal maränger: cirka 100 st

Du behöver:

Kikärtsspad från en 400 gram burk

1.5 dl strösocker

1/2 tsk vaniljpulver

2 tsk citronsaft

 

Gör så här:

1. Sila bort spadet från kikärtorna ner i en bunke.

2. Vispa spadet kraftigt tills det blir ett tjockt vitt skum.

3. Tillsätt citronsaft, vaniljpulver och sockret medan du fortsätter att vispa.

4. Fortsätt vispa tills smeten bildar toppar. När du kan hålla bunken upp och ner utan att det rinner ut är det klart.

Via: lucysfriendlyfoods

5. Fyll en spritspåse med marängsmet och spritsa ut maränger på bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen på 125 grader i cirka 75-90 minuter.

Förvaras torrt och i rumstemperatur. Och det bästa: de håller i flera månader!

Annons