03 jun, 2015
Så här har du aldrig tidigare ätit avokado
AvAnna Bachmann
FotografTT
Avokado är fullt av nyttigheter – mängder av näringsämnen, vitaminer, fibrer och goda enkelomättade fetter som är bra för kolesterolvärdet.
Men det många inte vet är att det faktiskt är själva avokadokärnan som är det allra nyttigaste.
Men det många inte vet är att det faktiskt är själva avokadokärnan som är det allra nyttigaste.
Annons
Avokadokärnan innehåller mängder av antioxidanter som skyddar våra celler. Så stället för att bara dela på avokadon och slänga kärnan gör så här:
- Pilla ur den stora kärnan ur avokadon.
- Lägg avokadokränan i en ren plastpåse och krossa den med en mortel eller liknande redskap.
- Mixa därefter den krossade avokadokärnan till ett fint pulver.
- Använd avokadokärnan som strössel på sallader, i granolablandningar eller i andra maträtter.
Annons