Jonas Crambys Salty Pecan Apple Pie
SALTY PECAN APPLE PIE
(6-8 personer)
Crumble:
2 1/2 dl pekannötter
2 dl vetemjöl
2 msk brun farin
2 msk strösocker
1/2 tsk salt
1/2 tsk malen kanel, eller mer om du gillar kanel
100 g smör
Fyllning:
4-6 äpplen
rivet skal av 1 citron
1 dl strösocker
2 msk maizena
ev lite riven muskot
Till servering:
god vaniljglass
Beredning: Banka nötter, fortfarande i påsen, med en kavel eller något annat hårt. Kör dem sedan tillsammans med mjöl, socker, salt, kanel och smör i matberedare tills det blir en smuldeg.
Skala och skiva äpplen och blanda med de andra ingredienserna till fyllningen och lägg i en form, ca 24 cm i diam. Smula över crumblen och grädda i 175° varm ugn i ca 40 min eller tills crumblen är knaprig och äpplena mjuka. Servera tillsammans med god vaniljglass.