Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Jonas Crambys Salty Pecan Apple Pie

10 sep, 2013
AvLotta Hansson
Redan nu börjar gräsmattan fyllas med fallfrukt. Ett sätt att ta hand om äpplena är självklart att baka. I söndags testades Jonas Crambys Salty Pecan Apple Pie ur hans bok Texmex från grunden (Natur & Kultur). Vilken succé!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

SALTY PECAN APPLE PIE

(6-8 personer)

Crumble:

2 1/2 dl pekannötter

2 dl vetemjöl

2 msk brun farin

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk malen kanel, eller mer om du gillar kanel

100 g smör

Fyllning:

4-6 äpplen

rivet skal av 1 citron

1 dl strösocker

2 msk maizena

ev lite riven muskot

Till servering:

god vaniljglass

Beredning: Banka nötter, fortfarande i påsen, med en kavel eller något annat hårt. Kör dem sedan tillsammans med mjöl, socker, salt, kanel och smör i matberedare tills det blir en smuldeg.

Skala och skiva äpplen och blanda med de andra ingredienserna till fyllningen och lägg i en form, ca 24 cm i diam. Smula över crumblen och grädda i 175° varm ugn i ca 40 min eller tills crumblen är knaprig och äpplena mjuka. Servera tillsammans med god vaniljglass.

Annons