Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Jonas Crambys Salty Pecan Apple Pie

10 sep, 2013
AvLotta Hansson
Redan nu börjar gräsmattan fyllas med fallfrukt. Ett sätt att ta hand om äpplena är självklart att baka. I söndags testades Jonas Crambys Salty Pecan Apple Pie ur hans bok Texmex från grunden (Natur & Kultur). Vilken succé!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

SALTY PECAN APPLE PIE

(6-8 personer)

Crumble:

2 1/2 dl pekannötter

2 dl vetemjöl

2 msk brun farin

2 msk strösocker

1/2 tsk salt

1/2 tsk malen kanel, eller mer om du gillar kanel

100 g smör

Fyllning:

4-6 äpplen

rivet skal av 1 citron

1 dl strösocker

2 msk maizena

ev lite riven muskot

Till servering:

god vaniljglass

Beredning: Banka nötter, fortfarande i påsen, med en kavel eller något annat hårt. Kör dem sedan tillsammans med mjöl, socker, salt, kanel och smör i matberedare tills det blir en smuldeg.

Skala och skiva äpplen och blanda med de andra ingredienserna till fyllningen och lägg i en form, ca 24 cm i diam. Smula över crumblen och grädda i 175° varm ugn i ca 40 min eller tills crumblen är knaprig och äpplena mjuka. Servera tillsammans med god vaniljglass.

Annons