Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

5 fuktgivande produkter för håret

16 jul, 2024
AvJessica Blockström
FotografShutterstock/TT
Fuktgivande produkter till håret.
triocean
Nu på sommaren är det extra viktigt att fylla på lagren. Både sol och vatten är stora fukttjuvar. Femina har därför tagit fram några återfuktande favoriter för håret.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
Håll håret rent längre - 6 tips

På sommaren är luftfuktigheten högre vilket många gånger kan få håret att kännas friskare och luftigare. Du som har lockar vet att det gärna krullar upp sig lite extra. Men det behöver ändå mycket fukt för att vara motståndskraftigt och inte tappa formen. För även här sliter sol och bad. Att UV-strålarna, klor och saltvatten är väldigt uttorkande vet de flesta. Men vad många inte känner till är att fuktig luft får stråna att svälla. Det gör att fjällskiktet lyfter sig och lätt skadas vilket gör håret frissigt.

Annons

Välj ett milt schampo och tvätta det i kallare vatten, packa in med mask mer frekvent än annars och motverka UV-strålarnas negativa effekter med hjälp av solskydd för håret. Låt ditt hår vila från fön och värmeverktyg. När det redan är stressat kan den där extra värmen göra stor skada. Byt borste mot kam när du ska reda ut så sliter det inte lika mycket, underlätta med hjälp av ett leave-in-balsam.

5 fuktgivande favoriter till håret

Sulfatfria Hydro Rush Intense Moisture Shampoo från Amika.
Sulfatfria Hydro Rush Intense Moisture Shampoo från Amika.

1. Sulfatfria Hydro Rush Intense Moisture Shampoo från Amika gör rent håret utan att torka ut samtidigt som det ser till att bevara fukt med hyaluronsyra, polyglutaminsyra, kokosnötvatten och squalane. Ca 329 kr/275 ml.

Annons
Moisture Recovery från Joico.
Moisture Recovery från Joico.

2. Moisture Recovery från Joico är ett kvalitetsschampo som passa om du har ett lite grövre hår. Ihop med balsam från samma serie ger det stråna bättre spänst men gör dem också mindre frissiga. Ca 349 kr/300 ml.

Intensive Moist Treatment från Waterclouds.
Intensive Moist Treatment från Waterclouds.

3. Intensive Moist Treatment från Waterclouds är en lättanvänd leave in-spray som ger massor av fukt, glans och näring tack vare ingredienserna som hyaluronsyra och pantenol B5. Ca 199 kr/150 ml.

Annons
Moisture Hair & Scalp Serum från Björn Axén.
Moisture Hair & Scalp Serum från Björn Axén.

4. Moisture Hair & Scalp Serum från Björn Axén är skönt svala droppar du kan ha både i håret och i hårbotten. Här kombineras hyaluronsyra med en speciell teknologi för att lugna, återfukta och locka fram lyster igen. Ca 340 kr/60 ml.

Fukt från Björk.
Fukt från Björk.

5. Fukt från svenska Björk är prisbelönt inpackning med arganolja, solrosolja och björkextrakt som på några minuter fräschar upp torrt och trött hår och får det att se betydligt mer hälsosamt ut. Ca 259 kr/200 ml.

Annons