Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Moderedaktören tipsar: Tre återfuktande ansiktsmasker jag älskar just nu

03 jul, 2024
Har du torr och glåmig hy? En återfuktande ansiktsmask kan göra susen på bara några minuter. Den fungerar som en inpackning för huden och ger dig och din hudvårdsrutin en fuktig och lyxig guldkant i vardagen! Här tipsar Feminas mode- och skönhetsredaktör Sara Löf Nyqvist om tre masker hon älskar just nu.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

Jag har nästan alltid haft en känslig och hormonell hy som stökat och bökat på olika sätt. Fukt har alltid varit något min hud och hy skriker efter men jag har samtidigt tyvärr aldrig gillat (eller haft tid för..) krångliga hudvårdsrutiner. Jag använder mig endast av dag- och nattkräm, och unnar mig själv ansiktsmasker då och då för att boosta huden när den behöver.

Ansiktsmasker som återfuktar och lugnar huden

Återfuktande ansiktsmasker som fungerar

Fukt, fukt, fukt! Nedan listar jag tre återfuktande ansiktsmasker som gjort susen på min torra hy.

Budgetvarianten från Garnier!

Fakta: ANNONS Garniers Moisture Bomb Sheet Mask är en fuktbomb som verkar på bara 15 minuter. Masken passar dig som har en torr och trött hud som är i akut behov av fukt och kärlek! Ingredienser som ginseng, hyaluronsyra och fuktgivande serum gör masken både ­lugnande och återfuktande. ­45 kr/styck.

Annons

Åsikt: Det här har blivit en mask jag köper om och om igen. Jag använde den dagen innan mitt bröllop för fyra år sedan – bara det är väl ett ganska bra betyg? Den är perfekt när man vill ha en snabb fuktboost. Tips! Lägg den i kylen så den är sådär härligt sval och skön att ta på.

Klicka på länken för att komma till ansiktsmasken.

Kladdfri lyx från SkinCeuticals!

Fakta: ANNONS SkinCeuticals Phyto Corrective Recovery Mask är en lugnande och kylande gelémask som återfuktar och stärker huden utan att kladda eller synas. Perfekt för dig som har ont om tid! Masken innehåller bland annat vårdande oliv- och gurkextrakt, hyaluronsyra och timjan. Den kan användas både som mask, dagkräm eller nattcreme. 900 kr/60ml.

Åsikt: Den här masken är perfekt för1) alla småbarnsföräldrar som inte vill skrämma sina barn med läskiga sheetmasks eller kladdiga ansikten 2) personer som hatar kladd och vill att produkten ska sjunka in direkt 3) personer som är torrisar och är akut behov av fukt. Den här masken syns inte på huden vilket gör att du kan ha på dig den när du vill – på flyget, i taxin eller när du nattar barnen. Jag älskar det!

skin ceuticals
Klicka på länken för att komma till ansiktsmasken.

Origins gör dig redo för nästa dag!

Fakta: ANNONS Drink Up Intensive Overnight Mask från Origins är en nattmask som innehåller hyaluronsyra och avokadosmör som jämnar ut och återfuktar huden på djupet. ­Applicera innan sängdags och vakna upp med en mjuk och härlig hud redo för nya äventyr! 267 kr/75ml.

Annons

Åsikt: Den här väldoftande och fluffiga masken känns som smör på huden – fast på ett bra sätt. Varje gång jag använt denna så vaknar jag upp med babylen hud som strålar. Den är också perfekt (om du tar en mindre mängd) att ha som dagkräm under din makeup dagar då du behöver extra mycket fukt! Även denna köper jag om och om igen.

återfuktande ansiktsmask origins
Klicka på länken för att komma till ansiktsmasken.

Hur ofta och hur länge ska man använda ansiktsmask?

Enkla svaret är att det är olika beroende på vilken mask du använder. En del snabbmasker verkar i några minuter och andra kan du ha på dig hela natten för en extra fuktboost. Återfuktande masker kan du använda hur ofta du vill. En exfolierande och djuprengörande mask ska du inte låta verka mer än rekommenderad tid och inte använda mer än någon gång i veckan. Läs på förpackningen innan du använder för att vara på säkra sidan!

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons