Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Blake Livelys oväntade hårrutin – använder inte balsam

13 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Blake Lively.
Världsstjärnan Blake Lively har ett av Hollywoods vackraste och glansigaste hårsvall.
Men nu avslöjar hon något som ingen hade kunnat vänta sig – hon använder inte balsam.
– Jag känner inte till någon som använder balsam i min industri, säger Blake Lively till Vogue, och delar med sig av nöjesbranschens hårhemlighet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgörBrand logo
Så ofta behöver du tvätta håret - faktorerna som avgör

Blake Lively är en av världens mest kända skådespelare, som också alltid lyser klarast på röda mattan – oavsett om hon är i sällskap av sin skådespelarmake Ryan Reynolds eller inte. De senaste åren har hon ofta varit en av de bäst klädda på den prestigefulla Metgalan, och miljontals kvinnor världen över har henne som en förebild när det gäller stil och inte minst hår.

Gossip girl-stjärnan har ett långt, blont hårsvall som ser både tjockt, glansigt och friskt ut – ofta stylat i vackra Hollywood-lockar.

Nu släpper Blake Lively sitt eget hårvårdsmärke – Blake Brown – och avslöjar sina egna hårhemligheter. I en intervju med Vogue erkänner hon något riktigt förvånande: att hon aldrig använder balsam.

Annons

– Jag känner inte till någon som använder balsam i min bransch. Det handlar inte om att personer i nöjesbranschen är välsignade med bättre hår. Men vi använder ett annat hårsystem än den som den stora marknaden förespråkas använda.

I ställer för balsam använder Blake Lively nämligen hårmasker, varje gång hon tvättar håret.

– Folk tror att hårmasker är mer av en specialprodukt eller en engångsbehandling. Men jag använder det varje gång som om jag använde balsam.

Blake Lively
Blake Lively använder aldrig balsam. Foto: Scott A Garfitt

Fick lära sig hemligheten av en frisör

Blake Lively berättar att hon i början av karriären fick lära sig att hon behövde ge håret både styrka och fukt, och att hon då började med den rutin som hon använt sig av sedan dess – och tagit med in i sitt nya hårvårdsmärke. Hon växlar mellan schampo och hårmask som ger styrka åt håret, och en variant som fokuserar på fukt.

Annons

– En frisör förklarade för mig att det här upplägget kunde rädda det. Om du ger håret styrka så har du en grund, styrka och stabilitet. Men om du bara ger det styrka, så blir det skört och hårt. Så det behöver också fukt och elasticitet. Men om det får för mycket av det så går det av.

Blake tycker också om att använda en hårmask gjord för att användas innan schampo, för att ta hand ordentligt om håret.

– Jag lever efter principen att om du tar något måste du också ge tillbaka. Och det gäller mitt hår med. Om jag tar något från det, med styling eller genom att slita på det, så måste jag också ge tillbaka.

Hårtrender #10 – Så fönar du håret med rundborsteBrand logo
Hårtrender #10 – Så fönar du håret med rundborste
Annons