Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Christy Turlingtons naturliga look – använder knappt smink

06 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Christy Turlington
Supermodellen Christy Turlington är vid 55 års ålder lika vacker som någonsin, och inspirerar många kvinnor när det kommer till stil och skönhet.
Nu avslöjar stjärnan sin hudvårdsrutin – och att hon knappt sminkar sig.
– Min hud tenderar att vara åt det torrare hållet, särskilt efter att jag har åldrats, säger Christy Turlington till Marie Claire.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbetBrand logo
Femina stylar #1 – Tre sätt att styla dig inför jobbet

Christy Turlington var en av 80- och 90-talets stora supermodeller – tillsammans med ikoner som Naomi Campbell, Cindy Crawford och Linda Evangelista prydde hon omslagen på de mest prestigefulla modemagasinen, och arbetade med märken som Calvin Klein, Prada och Versace.

I dag är Christy Turlington 55 år, och fokuserar främst på välgörenhetsarbete med sin stiftelse Every Mother Counts, snarare än att arbeta som modell. Med åren har hon fått en avslappnad relation till utseende och skönhet.

– Jag har med tiden lärt mig att skönhet är en känsla, en känsla av välmående, och på ett sätt också acceptans, säger Christy Turlington i en intervju med magasinet Marie Claire.

Turlington använder inte smink

Turlington har dock inte helt släppt sina modelluppdrag, och arbetar med lyxiga hudvårdsmärket Noble Panacea, vars exklusiva produkter säljs på Zalando i Sverige.

Annons

– Jag älskar att ha en riktigt enkel hudvårdsrutin. Jag fokuserar på textur och smidighet i det området. Jag använde Noble Panacea i ungefär ett år innan vi faktiskt började jobba tillsammans, vilket var en stor del av dragkraften. Jag tvättar ansiktet med ansiktsrengöringen, vilket är min favoritprodukt av dem alla. Sen exfolieringen, som kommer i samma paket. Det följer jag upp med en återfuktande essens, säger Christy Turlington.

Att använda samma hudvårdsrutin dagligen är något hennes hy mår bra av, och den forna supermodellen stannar vid det – smink är inget hon använder till vardags. Hon konstaterar också att hennes hy har förändrats med åldern, och behöver mer fukt än tidigare.

– Jag använder inte riktigt smink, men det här är en jättebra grund oavsett. Min hud tenderar att vara åt det torrare hållet, särskilt efter att jag har åldrats.

Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesternaBrand logo
Femina stylar #2 – Tre looks som är perfekta för sommarfesterna
Annons