Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Proffstipset: 4 smarta sätt att använda micellärvatten - förutom att rengöra ansiktet

04 aug, 2024
kvinna som använder micellärvatten till mer än sminkborttagning
Du kan ha en riktigt bra mångpysslare hemma i badrumsskåpet utan att veta om det.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarna svarar: Det här är det bästa med att åldrasBrand logo
Kändisarna svarar: Det här är det bästa med att åldras

Har du upptäckt micellärvattnets magiska förmåga att lyfta bort smink och smuts från huden när det är dags att tvätta ansiktet? Många fastnar för micellärvatten just för att det är så enkelt att sminka av sig med det. Det är också ganska snällt mot huden och rengöringen går i raketfart. Har du dessutom inte tillgång till vatten är det supersmidigt att ha en flaska med just micellärvatten till hands. Även om det bästa är att blaska av rengöringen när du är klar så gör det inte så mycket om du hoppar över det någon gång då och då. Men visste du att micellärvatten kan användas till en hel del annat finurligt? Den svenska makeupartisten och hudterapeuten Elin Fagerberg, som är ena halvan i podden Hudvårdsdjungeln, har en hel rad med tips på vad mer du kan ha det här rengöringsvattnet till, något hon tipsat om på sin Instagram.

Annons
hudterapeuten elin fagerberg
Hudterapeuten och makeupartisten Elin Fagerberg

4 oväntade saker micellärvatten är bra på

  1. Drar du dig för att göra rent till penslar och borstar för att det tar så lång tid att få allt smink att försvinna? Preppa dem innan du går på med tvål genom att låta dem stå en stund i ett glas. Se till att få stråna så att de täcks av micellärvattnet. Det kommer att göra det så mycket enklare att få verktygen riktigt rena, ända ner till fästet.
  2. Använder du franstång? Det kan lätt samlas smuts på listen som du klämmer till med och gör du inte rent där kan det till slut bildas bakterier som inte är bra för ögonen. Ta lite micellärvatten på en bomullsrondell och svep över listen. Skölj sedan och torka av ordentligt så att din tång blir helt torr.
  3. Svårt att få till en perfekt vinge? Brukar det hamna läppstift utanför konturen när du målar läpparna? Då är micellärvattnet en bra grej att ha till hands för att få en väldigt precis borttagning. Ta lite på en bomullspinne eller en ren snedställd brynborste så kan du enkelt svepa bort misstaget och få skarpare kanter.
  4. Brukar du få sminkfläckar på kläderna? Många micellärvatten är riktiga stjärnor på att ta bort allt från fallen ögonskugga till foundation på kragen. Tänk bara på att undvika de micellärvatten som är färgade då det kan ge nya fläckar på dina kläder.

3 x micellärvatten-favoriter

Har du inte hittat någon favorit bland micellärvatten? Här är tre som vi på redaktionen gillar lite extra mycket.

1/3

Sensibio H2O L'Eau Micellaire

Bioderma

Det mest klassiska micellärvattnet som i decennier varit en favorit hos makeupartister för att de snabbt och snällt ska kunna sminka av sina modeller utan att huden blir röd eller irriterad.

Home
2/3

Skin Prep Micellar Solution

Filorga

Smidigt och snabbjobbande micellärvatten i lyxklassen som också ger huden en dos av återfuktande, vårdande och uppfräschande ingredienser som gör huden både ren och behaglig.

3/3

Eau Micellaire Ultra

La Roche-Posay

Har du väldigt känslig hud är det här micellärvattnet ett tips då det både lugnar och motverkar rodnader plus innehåller thermalskt källvatten rikt på välgörande mineraler och spårämnen.

Annons