Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Claudia Schiffers enkla skönhetsknep – för smink och hår

21 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Claudia Schiffer
Ikoniska supermodellen Claud Schiffer har efter alla år i branschen plockat på sig de allra bästa skönhetsrutinerna för hår, smink och hudvård.
Nu delar hon med sig av sina allra bästa tips – och avslöjar frisörknepet som gjort under för hennes hår.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Merja blir sminkad inför Årets FeministaBrand logo
Merja blir sminkad inför Årets Feminista

Claudia Schiffer är utan tvivel en av världens mest kända modeller, som dessutom har haft skådespelarroller i kultfilmer som Love actually och Zoolander. Under alla sina år i mode- och nöjesbranschen är det inte konstigt att Claudia Schiffer har plockat på sig de allra bästa knepen och tipsen för smink, hudvård och hårvård.

Hos Net-a-porter delar modellen nu med sig av sina bästa tips och råd – och avslöjar att hon väljer bort balsam i förmån för en bra hårmask.

– Jag ger mitt hår djupbehandling regelbundet, och byter ut balsamet mot en bra hårmask – det är ett jättebra tips jag fick av min frisör och det har gjort mitt hår friskare. Speciellt modeplåtningar, med alla sina olika frisyrer, kan göra håret väldigt torrt.

Annons

Claudia Schiffers favoritsmink

När det gäller smink så tycker Claudia Schiffer om en lätt bas med mycket lyster – men med markerade ögon och kinder.

– Om jag ska på en tillställning så gör jag bara en mer markerad version av min daglook. Jag tycker om att addera lite olja i min fuktkräm, för det gör att huden ser hälsosam och fräsch ut. Jag använder alltid ögonfransböjare – det öppnar verkligen upp ögonen – och en brun eyeliner från Shiseido, mascara och antingen en rosa rouge från Sisley eller en brun rouge från Chanel, som jag använder för att skugga lite.

När hon sen ska gå från dag till ett kvällsevenemang adderar hon lite smink på ögonen och läpparna.

– På kvällen adderar jag en mörkbrun ögonskugga från Marc Jacobs, en svart eyeliner vid ögonfranslinjen, och en läppenna och ett läppstift i en aprikosfärg – eller i rött om jag vill ha starkare färg.

Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder
Annons