Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Fotspecialisten: Här är fotkrämen du bör investera i – finns på apoteket

26 jun, 2024
AvJohanna Lejon
Fotograftt, Pexels
Sommartrötta fötter? Lugn, det finns bot! Nu tipsar fotspecialisten om en riktigt bra kräm. Det bästa av allt? Den finns på apoteket.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge

Sommaren är äntligen här! Men sommar, sol, bad och långa promenader i värmen tär på dina fötter. Sommartrötta fossingar är mer av en regel än ett undantag. Feminas läsare kan dock vara lugna, för visst finns det bot. Och räddningen är närmare än du tror, den finns på de flesta apotek.

Men först, vilka problem kan man få på sommaren, då det kommer till fötterna? Fotspecialisten Carola Richardson berättar för Aftonbladet om några av de problem som kan dyka upp.

– Hälsprickor är vanligt framförallt på sommaren. Sandaler utan hälkappa ger ofta jobbiga sprickor, hälen flyter ut utanför klacken och får inget stöd. Så använd en mer skålad sandal eller skor med hälkappa. Smörj mycket och ofta med bra salva. När sprickorna blivit väldigt djupa så kan man faktiskt tejpa hälen. Helst ska man gå till en fotterapeut, slår hon fast.

Annons

Bästa fotkrämen – enligt experten

Carola menar att det kan vara bra att göra en hälsokontroll av sina fötter en eller två gånger per år för att upptäcka eventuella brister och fel. Men visst finns det saker man kan göra hemma också. Smörja, exempelvis. Gärna varje dag! Huden på fötterna har nämligen inga talgkörtlar som tillverkar naturligt fett som stärker huden mot mikroorganismer som exempelvis vårtvirus och svamp. Men, vilken kräm ska man då använda?

Läs mer om produkten och köp den här.

– Smörj fötterna med en salva som är fetare än den du normalt använder för kroppen. Vegatabiliska oljor/fetter och karbamid krävs ofta för ett bra resultat. Vill man ha en salva som samtidigt motverkar svamp, lukt och förhårdnader är Foot Rescue från Salvequick en bra salva, säger Carola till Aftonbladet.

Det man bör ha hemma, för att kunna vårda sina fötter ordentligt, är, förutom en kräm, en snäll fotfil, en bra nagelsax, ett bra fotbad samt en nagellolja för naglarna.

Vill du köpa krämen som specialisten talar om i artikeln? ANNONS Läs mer och köp här.

Annons