Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Trendiga frisyrerna som ger intrycket av tjockare hår

15 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kirsten Dunst
Har du tunt hår som du kämpar för att få volym i?
Valet av frisyr gör mycket för hur håret uppfattas – här är trendiga frisyrer som skapar illusionen av tjockare och mer voluminöst hår!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"

Att få volym i platt och rakt hår kan vara en riktig utmaning – och det är något som många med tunt hår kämpar med dagligen. Produkter och styling hjälper givetvis, men det enklaste sättet att få håret att se tjockare ut är att klippa en frisyr som ger illusionen av mer volym. När du har en frisyr som hjälper dig på traven kan du sedan ta hjälp av volymmousse och hårfön för att maximera volymen i håret.

Här är fyra trendiga frisyrer som gör att håret ser tjockare och fylligare ut!

Annons

Raka frisyren

Om du har tunnare hår men tycker om att ha längre hår så är det smart att klippa håret rakt, utan uppklippning eller fade.

– Raka klippningar har en solid, ren linje vid hårets botten som ger intrycket av tjockare hår. Allt hår i topparna klipps bort, vilket skapar illusionen av mer kropp, säger frisören Seamus McKernan till Real Simple.

Boxpagen

Föredrar du lite kortare frisyrer kan en boxpage vara den perfekta frisyren för dig. Den har samma raka linjer som frisyren ovan, men slutar ovanför axlarna. Den boxiga formen på frisyren gör att håret ser tjockare ut.

Annons

– Jag satsar alltid på en boxpage för att få till fyllghet och rörelse i håret. Den skarpa formen ger maximal tyngd och tjocklek men är samtidigt lätt att styla, säger McKernan.

Nyckelbensklippning

En ”clavicut” slutar precis vid nyckelbenen, och skippar uppklippningar och lager. Den medellånga frisyren är något som många kan känna sig bekväm i, och ger samma effekt som en page utan att vara lika drastisk om du är van vid att ha långt hår. Låt topparna vila utåt på axlarna för en snygg, voluminös look.

Annons

– Den här avslappnade stylingen är perfekt även för kommande säsonger, säger frisören Laura Polko till Real Simple.

Snedlugg

Många frisörer menar att snedluggen kan hjälpa håret att ge ett fylligare intryck, och kan också dra ögonen från tunna hårrötter. Här är det ”less is more” som gäller, eftersom målet är att håret ska se avslappnat och ostylat ut. Stylar du luggen för mycket är risken att luggen blir platt, vilket gör att man inte får den önskade effekten att håret ser tjockare ut.

Annons
Kirsten Dunst med man.
Kirsten Dunst har tunt hår, men ger håret volym med snedlugg och styling.Foto: JM HAEDRICH/SIPA
Hårtrender #6 – Så fixar du ditt frissiga hårBrand logo
Hårtrender #6 – Så fixar du ditt frissiga hår
Annons