Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

29-åringen fick grått hår i tonåren – nu omfamnar hon hårfärgen

03 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Jade Connor var bara 15 år gammal när hon upptäckte sina första gråa hår, och när hon hade fyllt 20 kämpade hon för att dölja hur gråhårig hon var.
Nu har hon vid 29 års ålder valt att omfamna sitt gråa hår, och vill hjälpa kvinnor att trivas med silverlockar.
– Jag gillar inte hur samhället ser på grått hår, det var det som fick mig att känna att jag skulle täcka mina gråa hår från början, säger hon.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Att bli gråhårig som kvinna är något många förknippar med klimakteriet och åldrande, och något man inte alltid välkomnar med öppen famn.

För 29-åriga Jade Connor såg det annorlunda ut – hon har redan haft grått hår i halva sitt liv. Bara 15 år gammal upptäckte hennes vän gråa hårstrån på Jades huvud.

– Hon tog en bild och visade mig, och jag kunde inte tro det. Jag var så chockad. Turligt nog gick det att täcka med mitt överhår, så det störde mig inte så mycket i början. Men när jag var 18 hade jag börjat märka fler och fler slingor, och när jag passerat tjugo blev det både mer och kom snabbare. Vid det laget färgade jag håret konstant för att täcka det gråa, berättar Jade Connor för The Mirror.

Annons

Jade skämdes över att vara så ung men ändå ha grått hår, och försökte hela tiden utveckla sina sätt att dölja de gråa håren.

– Jag experimenterade med olika nyanser av brunt för att hitta det som kunde dölja dem bäst. Att bli gråhårig så tidigt påverkade mitt självförtroende jättemycket, för det är något som alla associerar med gamla människor, säger hon.

Väljer att omfamna sitt gråa hår

Vändningen kom en dag när Jade var inne på sociala medier-appen Tiktok, och hittade en annan ung kvinna som också hade långt hår – och som hade valt att sluta dölja det.

– Jag scrollade på Tiktok och såg en kvinna som hade börjat låta sina gråa hår växa ut. Hennes inställning var otrolig. Hon hade accepterat att det var så hennes hår var, och jag insåg att jag behövde göra samma sak. Mitt hår skulle aldrig bli brunt igen, det skulle bara bli gråare, så jag behövde omfamna och acceptera det, säger Jade till The Mirror.

Annons

Nu visar Jade också upp sin resa mot att ha grått hår på Tiktok. Hon har tagit hjälp av en frisör för att göra en snygg övergång från sitt färgat mörkbruna hår till att bli gråhårig. Genom att först bli ljushårig slipper hon de skarpa kontrasterna när det gråa växer ut.

@jaderconnor

Going grey so young had been such a battle with my self confidence, finally took back control and began to embrace it #greyhair #greyhairjourney #greyhairdontcare #greyhairgrowout #fyp

♬ life gets hard - iilliaa

– Jag gillar inte hur samhället ser på grått hår, det var det som fick mig att känna att jag skulle täcka mina gråa hår från början. Det finns ett sådant stigma runt gått hår, det är något som inte ses som vackert. Jag skulle vilja hjälpa andra kvinnor att omfamna sitt gråa hår, för det har varit så befriande.

3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamtBrand logo
3 tips som gör att ditt hår åldras hälsosamt
Annons