Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

00-talets hårtrend tillbaka – delade meningar

29 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Tiktok.
Hårförlängning
Tidiga 00-talet inspirerar både mode- och skönhetstrender just nu – och håret kommer inte undan.
När skönhetsinfluencern Ashley Paige plockade fram en håraccessoar från 00-talet var det många som reagerade.
”Så mycket nostalgi”, skriver en person.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättningBrand logo
Hårtrender #8 – Så gör du en snygg vardagsuppsättning

Det har nog gått få förbi att tidiga 2000-talet är trendigt – både kläder, skor och accessoarer som ansågs snyggt de första åren av det nya millenniet är tillbaka. Även inom skönhetsbranschen märks tydliga 00-talsdoftande trender.

En gammal håraccessoar som nu har plockats fram igen är hårförlängningstofsen. Alltså en scrunchie som är täckt i hår, och får det att se ut som att du har mer hår än du har om du sätter upp håret med den – i alla fall om du hittar en i samma hårnyans som du själv har.

Annons

Skönhetsinfluencern Ashley Paige, som har över 427 000 följare på sociala medier-appen Tiktok, visar i en video hur hon sätter upp sitt hår med den omtvistade håraccessoaren.

– Då får du den chicaste och enklaste eleganta och slarviga hårbullen. Testa själva, säger hon i klippet.

Delade meningar om accessoaren

Ashley visar hur hon separerar håret och sätter upp det i en tofs med hjälp av hårförlängningsscrunchien, och sedan stylar håret snabbt och enkelt runt den. Accessoaren gör att det ser ut som att du har mer hår än du har, och din tofs får mer volym utan att du behöver anstränga dig med olika produkter.

@ashley.paiige

easiest messy bun tutorial 🤍 anyone else remember these hair pieces!? delaneychildsbun messybun slickbackbun hairtutorial easyhairstyles

♬ original sound - ashley paige

I kommentarerna råder det delade meningar kring huruvida håraccessoaren är en favorit eller något som aldrig borde få komma tillbaka.

Annons

”Jag flämtade högt när du drog fram den där saken”, skriver en person skämtsamt.

”Så mycket nostalgi med hårförlängningstofsen”, skriver en annan.

”Sådana scrunchies är bäst! När man hittar en som matchar ens hårfärg så kan man leva i dem. Så enkelt på semester eller under sommaren efter att man har duschat”, hyllar en tredje.

Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
Håll håret rent längre - 6 tips
Annons