Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Jag har testat hundratals läppstift – här är budgetfavoriten

29 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, Privat.
Läppstift
Ett bra läppstift kan liva upp en hel sminklook, och det behöver inte heller kosta skjortan för att vara en toppenprodukt.
Feminas reporter Aino Oxblod har testat hundratals läppstift genom åren – här är hennes budgetfavorit!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöderBrand logo
Mogen hy #6 – Så undviker du att läppstiftet blöder

Det spelar ingen roll hur perfekt bas eller snygga ögonbryn man har fått till – utan ett läppstift känner jag mig inte färdigsminkad. Läpprodukter i alla dess former – liquid lipsticks, läppglans, läppolja, lip stains och vanliga hederliga krämiga läppstift – har länge varit mina favoritsminkprodukter att testa och experimentera med.

Genom åren har jag testat hundratals olika läppstift, från både dyra och billiga märken. Jag har haft etablerade klassiker i byrålådan, sida vid sida med mer experimentella produkter från nya märken.

Något som är tydligt är att ett läppstift absolut inte behöver vara dyrt för att det ska vara bra – det finns bra läppstift i alla prisklasser och formulas.

Efter några år av supermatta liquid lipsticks i slutet av 10-talet föredrar nu de flesta ett mjukare läppstift, ofta med glans. Jag återkommer hela tiden till den klassiska läppstiftsformen – på engelska bullet lipstick – och helst vill jag ha en satinmatt finish. Det ser naturligt ut på läpparna, är bekvämt och snyggt, och framhäver inte läpparnas fina linjer samtidigt som det sitter där det ska.

Annons

Budgetläppstiftet är en favorit

Bland de billigare budgetmärkena finns det många bra läppstift – men ett läppstift har klarat konkurrensen genom många år nu. Sminkmärket Milani är inte lika etablerat i Sverige som exempelvis Maybelline eller L'Oréal, men de har många kvalitetsprodukter till bra pris, och säljs både på Åhléns, Kicks och online på exempelvis Lyko.

Milanis Color Statement Lipstick Matte-formula är ett matt läppstift som ger en snygg finish på läpparna, utan att torka ut eller vara obekvämt. Den rinner inte heller ut från konturerna, inte ens om du skippar läppenna. Läppstiftet finns i många snygga färger, allt från mer diskreta nude-nyanser, till knalligare färgbomber – välj vilken färg som du gillar mest!

ANNONS Här kan du köpa läppstiftet!

Milani Color Statement Lipstick Matte

Dreamy
Milani Color Statement Lipstick Matte
8 enkla tips för att se mer elegant utBrand logo
8 enkla tips för att se mer elegant ut
Annons