Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Här är höstens trendigaste hårfärg – som alla frågar efter

03 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT, privat.
Molly Sandén.
Varmt, koppar – och Molly Sandén.
Höstens hetaste hårfärgstrender har ett genomgående tema.
– Koppartonen har fullkomligt eskalerat, det är jätteroligt, säger frisören Alexandra Steinbach, som också är utbildare hos L'Anza.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Håll håret rent längre - 6 tipsBrand logo
Håll håret rent längre - 6 tips

På hösten är vi många som tycker om att ge håret ett lyft – om inte med en ny frisyr så en ny hårfärg.

Alexandra Steinbach är frisör med salong i Växjö, och utbildare hos hårproduktsmärket L'Anza, och hon ser tydliga trender gällande hårfärg både hos sina kunder och på marknaden ute i Europa.

– Det är varma toner som gäller, varma toner är överallt, både när det kommer till brunt hår, blonda hår, kopparfärgade hår. Vi vill också se mer helfärgade hår med softa skiftningar, inte ha för stora kontraster, säger Alexandra till Femina.

Framförallt är det en hårfärg som fått stor spridning – den röda kopparfärgen.

– Koppartonen har fullkomligt eskalerat, det är jätteroligt. Det är så otroligt många unga tjejer som vågar nu. Oftast är det vi över 30 och 40 som vågar testa, men nu kör de unga tjejerna också. Det har nog att göra med att Kendall Jenner och Hailey Bieber gjorde det för 1,5 år sedan, säger hon.

Annons

Molly Sandén inspirerar andra hos frisören

Här hemma i Sverige är det en annan kändis som många inspireras av, och som får allt fler att våga färga håret i röda toner.

– Nu har ju också Molly Sandén färgat håret så, och den möts man av typ dagligen. Hon har en hårfärg som är väldigt snygg på henne, man ser hur hennes färger kommer fram i ansiktet och ögonen. Färganalys har ju blivit supertrendigt, och vi märker att det gör att kunder är mer öppna för att våga testa lite, det är en kul utveckling, säger Alexandra Steinbach.

Vill du testa på höstens trend med varmare hårfärger? Då behöver du inte byta hårfärg helt om du inte vill – små nyansjusteringar kan göra stor skillnad.

– Du behöver inte gå från blond till brunett, du kan gå från att ha en lite sandig blond färg till att ha lite mer guldig blond färg, eller lite guldkoppar. Steget behöver inte vara så svårt.

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons