Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Hört talas om dupes? Här är 3 klassiska favoriter

17 sep, 2024
AvJessica Blockström
Trendiga dupes.
Vem gillar inte att göra ett fynd? Det är precis vad trenden med så kallade ”dupes” går ut på. Den handlar om att hitta billigare alternativ till hajpade och hyllade lyx­produkter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Det började inom modet men har nu fullständigt exploderat inom skönhetsvärlden, mycket på grund av TikTok, där du får mer än en kvarts miljon träffar på hashtaggen.

Ordet är en förkortning av engelskans duplicate och du hittar dupes inom alla områden, från hudvård och makeup till parfymer och hårverktyg.

1. Power Grip Primer från Elf Cosmetics

Power Grip Primer från Elf Cosmetics
Power Grip Primer från Elf Cosmetics.

Ett märke som blivit synonymt med just dupes är plånboksvänliga Elf Cosmetics som i höst lanseras stort i Sverige. En av deras storsäljare är Power Grip Primer, basprodukten som inspirerats av Milk Makeups dunder­succé Hydro Grip Primer. Båda levererar återfuktande innehåll med sugproppseffekt på sminket. Ca 139 kr/24 ml.

Annons

2. Brazilian Crush Cheirosa 68 från Sol de Janeiro

Brazilian Crush Cheirosa 68 från Sol de Janeiro
Brazilian Crush Cheirosa 68 från Sol de Janeiro.

Baccarat Rouge 540 är parfymhuset Maison Francis Kurkdjians kultklassiker. Men de ljuvligt doftande dropparna är både mycket dyra och en smula knepiga att få tag på. Ett betydligt billigare alternativ som doftar nästan identiskt om än inte med riktigt samma hållbarhet eller lyxiga inramning är Brazilian Crush Cheirosa 68 från Sol de Janeiro. Ca 299 kr/90 ml Perfume Mist.

3. Nanobronze Bronzing Drops från Indeed Laboratories

Nanobronze Bronzing Drops från Indeed Laboratories.
Nanobronze Bronzing Drops från Indeed Laboratories.

Drunk Elephants bronstonade droppar som mixas i din dagkräm för snyggt solkysst glow var en av förra årets raketprodukter. Men D-Bronzi Sunshine Drops är inte bara dyr, den säljer dessutom slut hela tiden. Bra då att det finns flera dupes, en av de som anses riktigt lik är Nanobronze Bronzing Drops från det lite mindre kända Indeed Laboratories. Ca 279 kr/30 ml.

Annons