Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Skönhetsredaktören: 7 parfymer jag älskar i höst

12 sep, 2024
AvJessica Blockström
Parfymer hösten 2024
LStockStudio/Shutterstock/TT
Rosor på nytt sätt, stjärnnotade kollektioner och specialskriven musik. Det väntar i höstens parfymnyheter. Skönhetsredaktören väljer sina favoriter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymerBrand logo
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymer

1. Flora Danica

Flora Danica.
Flora Danica.

Flora Danica är inte bara en dansk kulturskatt, det är också ett parfymhus. Inspirationen till dofterna är hämtad från de 54 böckerna där tusentals blommor och växter illustrerats och kategoriserats. Själva Flora Danica är essensen av härlig aromatisk energi med friska citrusnoter och eleganta träackord. Ca 1 150 kr/50 ml EdP.

Annons

2. Safran Royal från Atelier Versace

Safran Royal från Atelier Versace.
Safran Royal från Atelier Versace.

Var och en av de tolv dofterna i Atelier Versace har en stjärnnot. Här finns rökiga Santal Boisé där sandelträ har sällskap av örtig cypriol, Safran Royal med just saffran och patchouli, samt Fleur de Maté där matcha vilar på elegant cederträ. 3 950 kr/100 ml parfum.

3. Blue Jasmine från Dolce Gabbana

Blue Jasmine från Dolce Gabbana.
Blue Jasmine från Dolce Gabbana.

Håll kvar sommaren med nya Blue Jasmine från Dolce Gabbana, en bubbligt blommig doft med blå fikon, arabisk jasmin och cederträ. Ca 955 kr/30 ml EdP.

Annons

4. Million Dollar Gold for her från Rabanne

Million Dollar Gold for her från Rabanne.
Million Dollar Gold for her från Rabanne.

Rabannes Million Dollar Gold for her med husets klassiska länk på bröstet och specialskriven musik av Beyoncé har ett sprudlande hjärta med ros och lavendel, flankerat av metalliska guldnoter och mineralisk mysk. 860 kr/30 ml EdP.

5. Pour Femme från Michael Kors

Pour Femme från Michael Kors.
Pour Femme från Michael Kors.

I Michael Kors kedjeprydda flaska väntar toppnoter som mandarin och rosépeppar, hjärtat ger en bukett jasmin och söt ros och krämiga basen består av vanilj och patchouliblad. Ca 875 kr/30 ml EdP.

Annons

6. Goddess Intense från Burberry

Goddess Intense från Burberry.
Goddess Intense från Burberry.

I Goddess Intense har Burberry skruvat upp insatserna med hela fyra olika typer av vanilj. Tillsammans med lavendel och patchouli blir det en härligt varm och behaglig doft. Ca 1 520 kr/50 ml EdP.

7. Lancômes Absolue Les Parfums

Lancômes Absolue Les Parfums.
Lancômes Absolue Les Parfums. pr

De 11 parfymerna i Lancômes Absolue Les Parfums representerar rosen på olika sätt, som Rose on the Moon med doften av blombladen, flankerad av rökelse och sandelträ. Ca 2 975 kr/100 ml.

Annons