Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Höstens trendigaste frisyrer – för långt och kort hår

09 okt, 2024
AvAino Oxblod
Fotograftt, privat
Hailey Bieber page
Hösten är här, och många av oss är sugna på att klippa till en ny frisyr.
Frisören Alexandra Steinbach guidar oss igenom höstens allra mest populära frisyrer – och trenden som gäller för både kort och långt hår.
– Vi vill ha liv och rörelse, och en naturlig textur i håret, säger hon till Femina.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Varje år när hösten anländer är vi många som får samma sug efter att klippa håret på något nytt sätt – efter en sommar med sol och bad kan håret behöva få lite nytt liv.

Men hur ska man klippa sig då? Om du är osäker på vilken frisyr som känns bra för dig kan det vara kul att inspireras av rådande trender, för att hitta något som du inte testat tidigare. Frisören och L'Annza-utbildaren Alexandra Steinbach har full koll på trender, och menar att vindarna blåser åt samma håll oavsett om du har kort eller långt hår.

– Vi ser att man vill ha mer klippta frisyrer. Vi började se det redan för två år sedan, men nu börjar slutkonsumenten anamma det. Även de långa håren vill ha mer frisyrer. Det är uppklippta hår, det är luggar, säger Alexandra Steinbach till Femina.

Annons

Hon konstaterar att de flesta vill ha frisyrer som ser naturliga ut, och framhäver självfall och struktur.

– Det är inte bara rakt avklippt längre, utan vi klipper fram våra naturliga fall. Vi vill ha liv och rörelse, och en naturlig textur i håret. Mycket lager, mycket luggar och mycket volym runt ansiktet.

Trenderna för kort hår

Är det kort hår du är sugen på? Då kan du testa en page med sidbena.

– När det gäller kortare frisyrer ser vi väldigt korta pager, och många hårda sidbenor. Mittbenan finns kvar, den kommer alltid finnas, men sidbenan ser vi kommer tillbaka allt mer.

Allt fler testar att till och med klippa håret ännu kortare än så – och vågar sig på en busig pixiecut.

– Jag tycker det är kul som frisör att fler och fler vågar klippa håret lite kortare. Inte bara en kort page, utan lite kortare, busigare frisyrer, som pixiecut. Det märker vi kommer mer och mer.

Tips för dig med tunt hårBrand logo
Tips för dig med tunt hår
Annons