Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Keyyo listar sina favoriter i badrumsskåpet

12 aug, 2024
AvJessica Blockström
Kristina ”Keyyo”­ ­Petrushina
PR
Kristina ”Keyyo” Petrushina är den prisbelönta komikern som gått från Youtube till tv-rutan och där lyckats charma hela Sverige. Vi kikar in i hennes badrum och får tips på allt från snabba rutiner och smarta partytrick till produkten hon aldrig mer vill ha på sin hud.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Med sitt smittande skratt och sin rappa hjärna har Keyyo blivit en av våra starkast lysande stjärnor, både på scen och i rutan. Hon känns också snabbt igen med sitt långa blonda hår och snyggt vingade eyeliner. Men skönhetsintresset var något som vaknade sent.

– Det var först när jag började jobba och träffade fantastiska makeupartister som det växte, och då rejält. Jag upptäckte också att hudvård och smink går hand i hand, speciellt när man brottas med en tonårshud som sällan vill samarbeta.

Kristina ”Keyyo”­ ­Petrushina

Gör: Komiker, kokboksförfattare och programledare.

Ålder: 27 år.

Bor: I Stockholm.

Familj: Stor.

Aktuell: Med avslutningsshowen Frågar åt en kompis – the farewell tour som bygger löst på den populära podden med samma namn som Keyyo haft ihop med Hampus Hedström sedan 2017.

Det finns dock några produkter hon minns sedan de tidiga åren.

– I hudvårdsväg har Niveas blåa plåtburk följt mig genom hela uppväxten.

Annons

Du blev nyligen just ­Niveas­ frontperson. Hur kom det sig?

– Jag har alltid älskat deras produkter. När möjligheten dök upp att bli ambassadör, kunde jag bara inte säga nej. Det kändes som ett perfekt tillfälle att få arbeta med ett märke jag verkligen tror på!

Finns det någon annan produkt från dem som verkligen imponerat på dig?

– Rice Scrub Glow! Den har blivit en del av min duschrutin. Den ger en lätt och snäll skrubb av ansiktet och tar bort gamla och döda hudceller. Jag känner mig så len och fräsch efteråt.

Vad betyder hudvård och smink för dig?

– Min lilla korta hudvårdsrutin är min heligaste stund på dagen. Något av det lyxigaste som finns för mig är dessutom att få öppna förpackningen på en ny produkt. Jag blir lika nervös och pirrig varje gång!

Hur mycket tid tillbringar du i badrummet?

– Jag är en morgontrött samt lat person, så det ska gå fort, annars får det vara. Vem behöver niotusensjuttiofem cremer? Ingen vettig människa orkar med det. Jag brukar dessutom alltid sminka mig på golvet framför spegeln i mitt sovrum.

Annons

Kaos eller ordning på hyllorna?

– Tyvärr kaos. Men om min mamma läser detta: Det är superordning.

Använder du solskydd året om?

– Japp! Religiöst.

Fingrar eller pensel när du sminkar dig?

– Jag älskar penslar. Har varvat mellan penslar och beauty blenders genom åren.

Kristina ”Keyyo”­ ­Petrushina.
Kristina ”Keyyo”­ ­Petrushina. PR

Vilken är din bästa pryl i badrummet?

– En liten vikbar spegel med belysning jag köpte på Amazon, som också får plats i handväskan. Perfekt för oss alla som har dåligt sminkljus hemma.

Något du aldrig vill se i badrummet igen?

– En ansiktsmask med aktivt kol som skulle dra ut orenheter. Den var så stark att jag kände mig som en reptil som ömsade skinn i flera dagar. Låt oss aldrig prata om det igen.

Ditt största skönhetsmisstag?

– När jag var tonåring tyckte jag att icke existerande ögonbryn var snyggt och gick lös med pincetten. Det tog år att få dem tillbaka till något slags normal hårväxt.

Annons

Brukar du haka på trender och experimentera eller kör du din stil när det kommer till smink?

– Jag är tyvärr en dam av tradition, jag har haft exakt samma sminklook i snart ett decennium. Jag vill så gärna vara cool och trendig, men det slutar alltid med min trygga svarta eyeliner.

Ditt bästa trick för att snabbt bli redo för party?

– Singelfransar i ytterkanten av ögonen! Det lyfter en hel partymakeup och är så mycket enklare att applicera det än en hel rad. Du får verkligen en look av det där lilla extra med en lurig kattig blick.

Går du på några behandlingar?

– Jag går regelbundet för att fixa mina naglar. Fina naglar och händer ger mig en liten självkänsleboost och är höjden av att unna sig!

Alltid med i väskan?

– Ett fuktgivande läppbalsam, en miniparfymflaska, tuggummi och extra kontaktlinser på grund av att jag typ inte ser någonting.

Vilken skönhetsmyt skulle du vilja slå hål på?

– Att man måste spendera en förmögenhet på skönhetsprodukter för att de ska fungera. Det finns massor av prisvärda produkter som gör ett fantastiskt jobb!

Favoriter i badrumsskåpet

1 Mångsidig

Nivea Soft Moisturizing Cream.
Nivea Soft Moisturizing Cream.

Nivea Soft Moisturizing Cream är så mångsidig och återfuktar fantastiskt. Ca 64 kr/200 ml.

2 Unik

Lash Lift Mascara från Sweed.
Lash Lift Mascara från Sweed.

Lash Lift Mascara från Sweed är drottningen av alla mascaror och dess­utom svensk! Den har en borste som ingen annan vilket ger en helt ny nivå. Ca 249 kr/8 ml.

3 Omistlig

Butter Gloss från NYX Professional Makeup i färgen Praline.
Butter Gloss från NYX Professional Makeup i färgen Praline.

Alla som känner mig vet att jag inte kan leva utan läppglanset Butter Gloss från NYX Professional Makeup i färgen Praline! Jag har minst ett i varje väska. Det ger både fukt och härlig färg och är min go-to! Ca 109 kr/8 ml.

4 Lyxig

Bronzer Crème Ensoleillée i Les Beiges-serien från Chanel.
Bronzer Crème Ensoleillée i Les Beiges-serien från Chanel.

Chanels bronzer Crème Ensoleillée i Les Beiges-serien är det enda jag äger från Chanel men det får mig att känna mig boujee, lyxig och glowy! Ca 605 kr/30 g.

Annons

Keyyos bästa skönhetsknep

1. Sov med lös fläta – det är snällare och mer skonsamt mot håret och dessutom håller frisyren bättre.

2. Ha alltid en liten concealer, puder­dosa och läppglans med dig, fram­för allt på en utekväll. Man vet aldrig när du eller en tjejkompis är i nöd!

3. Använd fuktcreme som primer under sminket för att få en jämn bas.

4. Är du trött men vill ändå fixa till dig? Borsta upp och kamma till brynen, släng på lite rouge och lite brun mascara och du är ready to go. Det behöver inte vara krångligare än så!

Annons