Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Susanne Histrup slår hål på långlivade skönhetsmyten

18 jul, 2024
AvJessica Blockström
Susanne Histrup.
PR
Susanne Histrup startade blogg mest av en slump men gjorde det så bra att hon nu är en inspirationskälla för tusentals trogna följare där hon generöst visar upp både sitt vackra hem, sin färgstarka garderob och sin sköna stil.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svarBrand logo
Största skönhetsmyterna – hudgurun ger svar

Entreprenören och Femina-bloggaren Susanne Histrup har alltid sett sig som en kreativ själ. Men det som började med mode och inredning har numera vuxit till att också handla om skönhet. Det intresset väcktes dock till liv för inte så länge sedan.

– Jag är en ”late bloomer” när det gäller hudvård. Det var först när jag började blogga för ungefär tio år sedan som intresset väcktes till liv.

Susanne hade under flera år eget företag där hon framför allt importerade innovativa babyprodukter, som den första lattemuggen för barnvagnar.

Susanne Histrup

Gör: Civilekonom, egen företagare, lifestyle-­influencer och Femina-­bloggare.

Ålder: 50 år.

Bor: På Lidingö utanför Stockholm.

Familj: Maken Johan, fyra barn och två hundar.

På gång: Fyller 50 år.

– När barnen blev större började jag med sociala medier lite på skoj. När jag började blogga kom det inbjudningar till spännande event med skönhetsmärken, och det var där jag fick lära mig hur viktigt det är att man tar hand om sin hud. Innan dess hade jag i ärlighetens namn mest använt om tvål och vatten.

Annons

Har du olika rutiner morgon och kväll?

– Ja, och jag vill inte skippa någon av dem. Men mina rutiner är snabba med få steg. Jag tillbringar inte mycket tid i badrummet.

Märker du skillnad nu jämfört med tvål-och-vatten-åren?

– Min hud ser betydligt mer hälsosam ut i dag. Då jag inte använde solskydd före 40, och älskar att sola, har jag tyvärr en del solskador. Men numera är jag noga med att smörja in mig året runt.

Är du bra på att hålla ordning på hyllorna?

– Det är fullt kaos under ordningen. Något jag däremot är noga med är att ha bra belysning.

Vilken är din bästa pryl i badrummet?

– Min hårfön från Dyson, den är fantastisk.

Finns det någon produkt som verkligen imponerat på dig?

– Refined AHA-peel pads från Babor. De rensar upp och gör rent på djupet. Jag upplever också att min hud får mer glow när jag använt dem.

Är du rutinmänniska även när det handlar om makeupen?

– Jag har alltid samma. När jag gick på gymnasiet hade jag blå mascara med blå kajal innanför fransarna. Nu har jag svart mascara med svart eyeliner på insidan plus guldbrun ögonskugga. Ska jag på fest kan jag sota lite mer eller lägga till lösfransar.

Annons

Fingrar eller penslar när du sminkar dig?

– Fingrarna. Jag har bara en borste och den är till rouge.

Har du gjort något skönhetsmisstag?

– Jag fick ett bud en gång som jag trodde var silverschampo. Det visade sig vara lila hårfärg. När jag sköljt ur det höll jag på att bryta ihop, jag såg ut som My little pony.

Susanne Histrup.
Susanne Histrup.PR

Vilken skönhetsmyt skulle du vilja spräcka?

– Att man får fin hud av att dricka en massa vatten. Det har aldrig hänt för mig. Visst är det viktigt för kroppen att få i sig vatten men det ger inte mer glow.

Spara eller slösa?

– Mina cremer är dyra men mitt smink består främst av märken som Idun Minerals, Isadora och Lumene. De är riktigt bra till mycket bra pris.

Går du på några behandlingar?

Annons

– Jag gillar att ha fina naglar så dem går jag och fixar på salong.

Alltid i handväskan?

– Mascara och läppglans jag fyller på med under dagen.

Vad gör du när du verkligen ska unna dig något?

– Jag är inte mycket för att åka på spa och bli knådad, jag är lite pryd. Däremot älskar vår familj att fira saker, både i det lilla och det stora. Det kan vara allt från att äta god mat och duka extra fint till vardags till att resa.

Vart går nästa resa?

– Jag fyller 50 år i sommar så då åker vi hela familjen till Rivieran för att fira och njuta av livet.

Favoriter i necessären

1. Uppfräschande

Detox-schampot Maxi Wash från Kevin Murphy.
Detox-schampot Maxi Wash från Kevin Murphy.

Perfekt efter pool, strand och sol är detox-schampot Maxi Wash från Kevin Murphy som tar bort klor och fräschar upp strån! Ca 329 kr/250 ml.

2. Skyddande

Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF50 från Sensai.
Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF50 från Sensai.

Solskydd är alltid med. I ansiktet har jag gärna Sensais Silky Bronze Cellular Protective Cream for Face SPF50 med lyxig konsistens som lätt går in i huden och har hög solskyddsfaktor.

Sololja från Monoï de Tahiti.
Sololja från Monoï de Tahiti.

På kroppen har jag fastnat för Monoï de Tahiti, en sololja med SPF30 i sprayform från franska Parasol med fantastisk doft. Ca 1 045 kr/50 ml resp 80 kr/125 ml.

3. Mjukgörande

Magic Lip Care Kit från I Will Make Up.
Magic Lip Care Kit från I Will Make Up.

Jag har alltid med mig Magic Lip Care Kit från I Will Make Up, en liten dosa med peeling, ­i­npackning och återfuktning som gör läpparna mjuka och ger fin glans. Ca 259 kr.

4. Återfuktande

Ultra Facial från Kiehl’s.
Ultra Facial från Kiehl’s.

En underbar ansiktscreme jag haft länge är Ultra Facial från Kiehl’s som återfuktar länge, upp till 72 timmar, trots att den har en lite tunnare men ändå väldigt härlig konsistens. Ca 415 kr/50 ml.

Annons

Susannes bästa skönhetstips på resa

1. En hatt har jag alltid med mig. Det är perfekt för att skydda ansiktet och håret i solen och kan dessutom rädda en dålig hårdag.

2. Färga bryn och fransar innan du åker så behöver du inte bära mascara när du badar och solar, du slipper också att det rinner eller kladdar när det är varmt.

3. Jag unnar mig en härlig parfym som kan lyfta även regniga dagar och få det att kännas som man är solkysst. Jag upptäckte nyligen märket Clive Christian och deras Cashmere Musk som jag fastnade för.

4. Smörj, smörj, smörj – huden blir torrare när man reser så en mjuk­görande lotion blir extra viktig att ha med. Min bästa är från Biotherm. Den går snabbt in i huden som blir härligt len plus att du får lite glow.

Annons