Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Lady Gagas favoritört – därför talar alla om Arnika

08 okt, 2024
AvJessica Blockström
FotografTT
Lady Gaga.
SGSAN/Mega/TT
Slåttergubbe, hästfibbla eller rätt och slätt arnika – kärt barn har många namn och så också den här medicinalörten från solros-familjen. Vilken också är Lady Gagas favorit för sina Haus Labs-produkter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tipsBrand logo
Kändisarnas favoritprodukter - Hollywoodstjärnornas tips

Den har använts i hundratals år för att dämpa svullnader och blåmärken, lindra reumatism och muskelvärk både hos människor och hästar. Fram tills nyligen har den mest varit populär i läkande salvor, liniment och homeopatiska tinkturer. Men den senaste tiden har arnika poppat upp som en het ingrediens i den växande kategorien hybridmakeup, speciellt foundations och concealers.

Arnika.
Arnika. PR

Vad som gör det så bra? Med arnika i mixen får du fina antiinflammatoriska egenskaper vilket gör örten extra bra för dig med känslig, stressad hud som lätt får rodnader.

Annons

1. Triclone Skin Tech Foundation från Haus Labs

Triclone Skin Tech Foundation från Haus Labs.
Triclone Skin Tech Foundation från Haus Labs.

Arnika är Lady Gagas favoritört, när hennes märke Haus Labs utvecklades var det en av ingredienserna som stjärnan var noga med att få in i några av produkterna. Som härliga serumbasen Triclone Skin Tech Foundation där en fermenterad variant används, vilket gör den extra potent. Den flankeras dessutom av en hel rad andra hudvårdande ingredienser. Ca 569 kr/30 ml.

2. Future Cream All Over Concealer från Milk Makeup

Future Cream All Over Concealer från Milk Makeup.
Future Cream All Over Concealer från Milk Makeup.

Future Cream All Over Concealer från Milk Makeup kombinerar arnika-extrakt med koffein och aloe vera för att dämpa svullnader och ge huden kring ögonen en klarare ton. Här finns också hyaluronsyra som direkt slätar ut torrhetslinjer. Ca 350 kr/8,5 ml.

Annons

3. Cream Blush från Tata Harper

Cream Blush från Tata Harper.
Cream Blush från Tata Harper.

Cream Blush från ekolyx-märket Tata Harper bjuder på en hudvårdande och högpigmenterad formula som är lika fin på läppar som på kinder. Rouget smälter in fint i huden utan att lägga sig i linjer och förutom ett barriärstärkande komplex med bland annat arnika från Tatas egen trädgård finns här välgörande oljor från nypon, plommon och grönt te. Ca 565 kr/4,5 ml.

Annons