Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Proffsets bästa tips för att lyckas med ögonskuggan

17 jul, 2024
margareta grääs är proffs på att sminka ögonskugga
Populära makeupartisten och influencern Margareta Grääs delar med sig av sina smarta knep för att både våga mer färg och få skugga att sitta snyggare och bättre.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"Brand logo
Pernilla Månsson Colts hårförvandling: "Lite ångestfyllt"

Hon är inte bara en av våra allra mest populära influencers med nästan 400 000 följare på Instagram, Youtube och TikTok. Margareta Grääs är också makeupartist och känd för färgsprakande ögonsminkningar. Nu har hon precis släppt en kollektion tillsammans med LH Cosmetics där du hittar en ögonskuggspalett med riktigt härliga nyanser. Tycker du att det är knepigt att få till en snygg skuggning eller kanske till och med lite läskigt att ladda locken med färg? Då är Margareta rätt person att vända sig till. Vi bad om hennes bästa tips när det handlar om just ögonskugga.

Annons

Margareta Grääs bästa tips för en lyckad sminkning med ögonskugga

1. Börja alltid med en bra bas. Det behöver inte vara en ögonskuggsprimer. Det kan också vara en concealer, ett flytande läppstift eller liknande. Det viktiga är att det är en produkt som torkar ner. Det får din skugga att fästa lättare och sitta bättre.

2. Bygg upp färgen och mjukheten så att det blir intensivt utan att det ser smutsigt eller flammigt ut. Här behövs fluffig borste samt att du tar lite i taget. Då kan du går från väldigt skirt till välpigmenterat och packat.

3. Om du ska använda flera skuggor i samma look - tänk på att inte överblanda. Färgerna ska tonas ihop men inte blandas ihop då det senare ger en ny färg men också kan göra tonen smutsig. Målet är en mjuk övergång mellan skuggorna men det ska fortfarande synas att du har två färger.

4. Eyeliner är fint och kan verkligen komplettera. Men bra tt veta är att om du vill att looken ska vara färgglad så kan också en eyeliner ta fokus från det.

5. Tycker du att det är fint med färg men tycker det känns lite läskigt? Ta ett färgglatt skimmer och lägg försiktigt över hela locken så blir det mjukare.

6. För att kunna packa på färg och få till fina övergångar behöver du två penslar. En platt plus en riktigt rejält fluffig. Tänk också att du kan använda alla sidor av dina penslar

7. Se till att dina penslar alltid är rena innan du sätter igång.

Fem fina ögonskuggspaletter att spana in just nu

1/5

Afterglow Irresistable Eyeshadow Palette

Nars

12 härliga skuggor väntar under det här spegelprydda locket, från ljusa rosiga och persikotonade till mer mustiga och brända. Du får också både sammetsmatta, satinskimrande och metalliskt gnistrande effekter.

2/5

1993

LH Cosmetics x Margareta Grääs

Den här färgbomben ger dig sex rejält pigmenterade skuggor plus tre som lägger sig likt ett vackert slöjskimmer på huden. Det gör att du både kan svepa fram en skir look och fixa en riktigt lekfull sminkning.

3/5

Eyelight Palette Egyptian Goddess Limited Edition

Art Deco

En riktigt härligt glimrande och lyxig palett för dig som älskar mer jordnära nyanser som brons och guld men gärna vill lägga till någon klarare färg. Här får du åtta skuggor som går att använda var för sig men också blir riktigt fina att kombinera, till exempel i en festligt bronsig sotning ihop med svart kajal.

4/5

Ultimate Shadow Palette Phoenix

NYX Professional Makeup

Hela 16 heta skuggor får du i den här paletten och färgerna är perfekta till mörk hudton eller om du fått fin solfärg i sommar. Nyanserna är intensiva och går i röda och bäriga toner men här kan du också addera lyxigt metalliskt skimmer för att få ögonen att glittra lite extra.

5/5

Connect in Colour Rose Lens

MAC

En perfekt palett för dig som gillar rosiga toner, här får du sex sammetslena versioner med både matt, skimrande och metallisk skimmer som kan användas till vardagslooks men också för att skapa både färgglada skuggningar och snygga sotningar.

Annons