Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Retronaglarna är tillbaka – snygga manikyren i höst

29 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Retro naglar
Vill du ha snyggt minimalistiska naglar i höst – se då hit.
Den här retromanikyren som gjordes stor av 40-talister är tillbaka, och de är det perfekta sättet att ha neutrala men ändå chica naglar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så får du starkare naglar – fem tipsBrand logo
Så får du starkare naglar – fem tips

Alla vill vi väl möta hösten med snyggt välmanikyrerade händer – att ha fixade naglar förhöjer genast humöret, oavsett om du gör naglarna själv hemma eller på salong. För dig som vill ha elegant neutrala naglar med en liten twist är valet självklart: då är det babyboomer-naglar som är det allra trendigaste alternativet.

Trenden har spridits på sociala medier som Tiktok, och syftar till den retrodoftande manikyren som 40-talister – i folkmun kallade babyboom-generationen – tidigare har haft som favorit.

Annons

Babyboomer-naglar kan närmast liknas vid en fransk manikyr, men utan några tydliga linjer. Medan en klassiskt frans manikyr har en ljust rosa eller neutral bas och krispigt vit nageltopp, så är basen och toppen här sömlöst ihopmixade för en snygg fade.

– Man använder liknande färger som i en fransk manikyr, men färgerna appliceras och är professionellt blandade för att skapa en sömlös ombre-effekt, säger nageleteknologen Emma Jackson till New Beauty.

Så får du till trendiga manikyren hemma

Emma tror att trenden kommer hålla i sig länge, framförallt för de som tycker om neutrala och minimalistiska naglar.

– Precis som en fransk manikyr är den här stilen klassisk, och här för att stanna. Du kan experimentera med designen genom att använda olika färger. Den mjuka och subtila blandningen kommer alltid vara en klassiker, säger Emma Jackson.

Annons

Att få till manikyren hemma är kanske inte det enklaste, men om du vill testa så tipsar nagelteknologen Rebekah Pritchard om att applicera en ljusrosa bas som vanligt, och sedan ta en liten svampapplikator för att badda på ett mjukt vitt nagellack, för den där lyxigt sömlösa effekten.

7 myter om skönhet som inte stämmerBrand logo
7 myter om skönhet som inte stämmer
Annons