Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Enkla rouge-tricket som ger ditt ansikte lyft

23 aug, 2024
med rouget rätt på kinden får ansiktet lyft
Och det vanliga misstaget som har precis motsatt effekt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Best of modeveckan i Köpenhamn – street styleBrand logo
Best of modeveckan i Köpenhamn – street style

Lite rouge på kinderna piggar upp direkt och väcker hudtonen till liv. Men det gäller inte bara att pricka rätt i färg och formula för att få den effekten. Placeringen gör också stor skillnad. Borstar du på det fel ställe kan rouget dra ner ansiktet. Istället för att ge en pigg-effekt får det dig att se tröttare ut. Ett av de vanligaste misstagen är just att råka svpea på det för långt ner så det hamnar under kindbenet. Då blir makeupen mer tung än lätt. Många av oss har också lärt oss fel från början. Länge har vi hört att rouge ska placeras på kindens högsta punkt, den där äppelkinden du får när du ler. Då hamnar det dock ofta för nära näsan vilket inte heller är det allra mest smickrande. Men om du istället placerar ditt rouge smart kan du få en härlig lyft-effekt. Och vem vill inte det? Hur vet man då var rouget ska sitta? Testa det här enkla knepet.

Annons

Enkla rouge-tricket som ger ansiktet lyft

1. Forma pek- och långfinger till ett v. Placera pekfinger-knogen under näsvingen och pekfinger-toppen upp mot yttre ögonvrån.

2. Jobba ut färgen mellan fingrarna och arbeta mot tinningen med borsten. Använd gärna cirklande rörelser för att verkligen få in produkten i huden. Ta hellre lite från början och addera om du önskar mer tryck i resultatet.

3. Det här får färgen att lägga sig över kindbenet, inte under. Då skapar du ett lyft med färgen som är väldigt fint oavsett vilket form du har på ansiktet. Lägger du ditt rouge för långt ner drar det ner ansiktsdragen. Det kan också framhäva djupa partier vilket bidrar till att ansiktet ser tröttare och "håligare" ut.

4. När du tagit bort fingrarna tonar du ut kanterna med lätta rörelser utan att flytta det alltför mycket uppåt eller nedåt.

Tre rouge som passar mogen hy

1/3

ReDimension Hydra Powder

RMS Beauty

Här får du ett hudvårdande puder som smälter när du borstar på det vilket inte bara gör att du lätt tonar in det i huden. Du får också en naturligt vacker lyster. Du kan lätt bygga på färgen och när asken är tom finns refill att fylla på med.

2/3

Afterglow Liquid Blush

Nars

Detta lyxiga flytande rouge har en nästan stretchig gelformula som gör den lätt att få ut jämnt och du får en fin ton som ser ut att stråla från insidan.

Annons
3/3

The Wonder Stick Blush & Cheeks

Hickap

Det här plånboksvänliga och välformulerade rouget är ett multifunktionellt cremestift som är både lättarbetat och ger pudrig finish på huden vilket får det att sitta längre än liknande produkter.

Snyggare finish på ditt rouge

Om du använder borste till puderrouge är det vanligt att plocka upp produkten genom att svepa borsten fram och tillbaka i dosan. Men det kan göra ditt resultat fläckigt då färgen fördelar sig ojämnt på borststråna. Det är bättre att trycka ner borsten försiktigt för att få upp pudret, slå av lätt och sedan applicera. Då får du lika mycket produkt över hela borsten vilket sprider det jämnare över huden. Använder du krämrouge? Stryk ut lite på handryggen först, plocka upp därifrån med borsten och jobba sedan in det i huden.

Annons