Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Nivea uppdaterar sin ikoniska hudvårdskräm – se nya förpackningen

04 sep, 2024
Hyllad, älskad och historisk! Nivea lanserar nu en ny variant av deras ikoniska hudkräm Creme.
– Perfekt att ha med sig i väskan, säger Nivea själva om nya förpackningen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
Mogen hy #9 – Tre sätt att styla ögonbrynen på

Hudvårdsmärket Nivea har flera populära produkter som säljs på de allra flesta apotek och livsmedelsbutiker runt om i Sverige. Men det finns en produkt som sticker ut lite extra i deras sortiment – den klassiska krämen Nieva Creme.

Produkten kommer i en liten burk som gjort avtryck i beautyvärlden. Den har hyllats av både kändisar, dermatologer och det bästa av allt – den ska passa alla hudtyper och åldrar, både vuxna och barn.

Historien bakom Nivea Creme

Niveas ikoniska hudkräm Creme såg dagens ljus redan 1911. Det var entreprenören och apotekaren Dr. Oscar Troplowitz som såg potential i Eucerit, ett emulgeringsmedel framtaget av kemisten Dr. Isaac Lifschütz.

Annons
Nivea kräm första förpackning
Krämen såg dagens ljus 1911 och var Niveas första hudvårdsprodukt. Nivea

– Eucerit gjorde det möjligt att förena vatten och olja till en fast kräm som först var ämnad för det medicinska området. Dermatologprof. Paul Gerson Unna uppskattade Dr. Lifschütz’s expertis inom fältet och presenterade honom för Dr. Troplowitz som genast förstod att olja-i-vatten-emulsionen skulle vara en perfekt bas för en kosmetisk kräm, skriver Nivea om historien bakom krämen och fortsätter:

– Allt det nu behövde var ett namn. Och för att finna ett, behövde Dr Troplowitz inte se längre än till själva krämen. Inspirerad av dess snövita färg gav han det namnet NIVEA – ett namn som kommer ifrån latinets ”nix” (snö) och ”nivis” (av snö). Slutligen hade åren av forskning och kreativitet betalat för sig. I december år 1911 lanserades NIVEA. Arvet från vår fösta hudvårdscreme hade fötts, meddelar Nivea.

Annons
Nivea creme förpackning
Förpackningen har uppdaterats flera gånger under åren – men alltid i en burk. Nivea

Nivea nylanserar – ikoniska produkten får en uppdatering

Idag, över hundra år senare, är Nivea Creme fortfarande en storsäljande favorit världen över. Förpackningen har förändrats genom åren och nu, lagom till hösten och torr hy, lanserar Nivea en ny tappning av favoritkrämen. Nivea creme kommer i tub-form.

Nivea creme
Nyheten lanseras under hösten och kommer kosta runt 50 kronor.

– Perfekt att ha med sig i väskan eller på språng! Den mjukgör och ger näring åt alla hudtyper och ger skydd i alla väder. Cremen vårdar intensivt huden på kroppen, händerna och ansiktet och den doftar dessutom den ikoniska NIVEA-doften, säger Nivea själva om nylanseringen.

Annons

Den gamla klassikern i burkform kommer att finnas kvar precis som tidigare, tub-förpackningen blir endast ett komplement till creme-serien.

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons