Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Parfymerna som doftar bäst på kvinnor – enligt män

16 jul, 2024
AvJohanna Lejon
FotografTT, PEXELS
Delar du och din man parfymsmak? Eller föredrar han en helt annan doft än du själv? Här är parfymerna som doftar bäst på kvinnor – enligt männen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymerBrand logo
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymer

Parfym är något högst individuellt, vi har alla våra favoritdofter, dofter vi, inte sällan, återkommer till år efter år. Att vi gillar doften själv är förstås det allra viktigaste men om andra i vår närhet också tycker om vår favoritparfym är det en välkommen bonus.

I olika diskussionsforum på nätet ställs ibland frågan om vilken parfym män föredrar på kvinnor. Insider monkey har sammanställt diskussionstrådarna till en lista, en lista där dofter som Thierry Muglers Alien och Angel återkommer, liksom Valentinos Born in Roma och Guccis Bloom. Men, det är, specifikt, fem dofter som toppar listan. Dessa dofter märks i alla diskussionsforum där mäns bästa parfymer för kvinnor stöts och blöts.

Annons

Så, vilka är då dessa fem dofter? Jo, det ska vi berätta...

Mäns fem favoritdofter på kvinnor

Plats nummer 5: Versace Crystal Noir

Doften beskrivs på följande sätt: ”Crystal Noir en magisk och dyrbar doft med förtrollande, sensuella och feminina noter för den självsäkra, förförande Versacekvinnan som alltid bär huvudet högt. En parfym som inte går någon obemärkt förbi.”

Toppnoterna består av kardemumma, svartpeppar och ingefära. I hjärtat märks gardenia, pion och apelsinblomma och i basen har vi amber, sandelträ samt mysk.

Annons

Plats nummer 4: Dior Hypnotic Poison

Diors Hypnotic Poison, släpptes 1998, och är en söt och varm doft för kvinnor. De dominerande tonerna är mandel och pudrig vanilj. I hjärtat märks jasmin. Doften beskrivs inte sällan som just ”hypnotisk” och ”passionerad”.

Plats nummer 3: Tom Ford Black Orchid

Svart tryffel, bergamott, svart orkidé, svart plommon, svart gourmandackord, och patchouli utmärker denna doft som är både lyxig och sensuell. Den såg dagens ljus 2006 men beskrivs som både modern och tidlös – på samma gång.

Annons

Plats nummer 2: Yves Saint Laurent Black Opium

En doft som har beskrivits som ”beroendeframkallande”. Black Opium är en feminin parfym med noter av kaffe, vanilj och vita blomster.

Plats nummer 1: Parfums de Marly Delina

En orientalisk och blommig doft. I toppnoterna har vi päron, litchi, bergamott och grapefrukt. I hjärtat märks petalia, rökelse, vetiver och damascenerros och basnoterna utgörs av vanilj och mysk. De blommiga noterna i kombination med saftiga frukter skapar en exklusiv upplevelse.


Annons