Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Så får du den perfekta hästsvansen – med hjälp av din käke

19 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna sätter upp håret
Att sätta upp håret i den perfekta hästsvansen kan vara svårare än du tror – för högt eller för lågt och tofsen kan kännas helt fel.
Men med hjälp av din käke kan du hitta den perfekta höjden på hästsvansen för just dig, och ge ditt ansikte en boost!
– Det här knepet är en utmärkt utgångspunkt för den perfekta hästsvansen, säger frisören Mahogany Grace.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge

Att sätta upp håret i en hästsvans är något som nästan alla med mellanlång till långt hår gör regelbundet – många med långt hår har till och med håret uppsatt oftare än det är utsläppt. Men att hitta den perfekta höjden för hästsvansen kan vara en större utmaning än man kan tro. Sitter tofsen för lågt kan du lätt se trött och gammaldags ut, medan en tofs som sitter för högt upp kan göra att man känner sig som en peppig cheerleader.

Var tofsen bör sitta beror dock helt på vilka ansiktsdrag du har – ett smidigt tips att ta hjälp av är käklinje-knepet. Pure Wow skriver om vägen mot den perfekta hästsvansen för just dig, där du tar hjälp av din käklinje för att hitta rätt position.

Så här använder du dig av käklinjen

Börja med att placera fingret på toppen av din haka, och dra den sedan längs med din käklinje, förbi örat upp mot baksidan av ditt huvud. Där fingret landar på bakhuvudet är där du bör sätta upp din hästsvans.

Annons

– Det här knepet är en utmärkt utgångspunkt för den perfekta hästsvansen. Genom att följa käklinjen får du upp hästsvansen ett snäpp ovanför nackbenet – den positionen är optimal för en mer lekfull look, säger frisören Mahogany Grace, en New York-baserad frisör med mer än 16 års erfarenhet.

Laurabeth Cabott, en annan erfaren frisör, säger till sajten att knepet är smickrande för alla ansiktsformer, just eftersom det tar hänsyn till allas unika utseende.

– Det är alltid smickrande eftersom det ger en uppstramande look genom att öppna upp ansiktet och ge ett lyft, säger hon.

Hur fungerar knepet på lockigt hår då? Lika bra, men med en liten justering. När du hittat punkten bör du sätta upp håret precis under den.

– Lockigt hår tenderar att krympa i längd, så placera hästsvansen lite längre ner för att försäkra dig om att lockarna har tillräckligt med utrymme för att behålla formen.

Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy #8 – Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt
Annons