Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Skönhetsredaktören tipsar: packa resenecessären som ett proffs

05 jul, 2024
Alltid överfullt i sminkväskan när du ska resa bort? Svårt att få med dig hela rutinen till stugan? Här är knepen och kiten som hjälper dig att packa smart, oavsett om du ska på en riktigt lång roadtrip eller bara vara kommer att vara borta över en helg.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 sätt att bevara din hårfärg i sommarBrand logo
5 sätt att bevara din hårfärg i sommar

Semestern är planerad, baddräkten inhandlad, dagarna räknas ner och väskan ska snart packas. Att få ner kläderna brukar inte vara några problem. Men hur gör man med alla skönhetsprodukter? Det är inte bara rutinen och sminket som ska med. Hårprodukter, solkrämer och stylingverktyg ska också få plats. För en del skulle det betyda en helt egen resväska. Men det går att slimma resenecessären och få med allt du behöver utan att det blir övervikt. Här är mina bästa tips för en riktigt skön resa även för hud och hår.

Bästa knepen för att packa skönhetsprodukter

  1. Har du en rutin du älskar? Köp påfyllningsflaskor till alla flytande produkter och ta en linsdosa till dag- och nattkräm. Glöm bara inte att märka ut med spritpenna vilken sida som innehåller vad.
  2. Hoppa över full size-produkter. Det tar bara jättemycket plats. Satsa på minisar istället. Om du inte har favoriter du inte kan vara utan så är det här ett bra tillfälle att testa nytt.
  3. Bara vara borta över helgen? Kör påstricket. Ta en bunt bomullsrondeller och fukta dem med rikligt med micellärvatten och stoppa i en ziplock-påse. Då har du rengöring för ett par dagar klart att använda.
  4. Har du en favoritparfym? Kolla om den finns i resestorlek. På Sephora går det att hitta många storsäljare i just det. Märken som Byredo har också resefodral som du sedan kan köpa rör till med olika parfymer.
  5. Ska du flyga? Lägg alltid necessären i en plastpåse så slipper du krämkaos bland kläderna om en kork skulle råka lossna när ni är i luften. Har du tid och ork kan du också sätta lite plastfilm över öppningen på varje flaska under korken för att minska risk för att det ska läcka.
  6. Stoppa ner ett paket med rengöringsservetter i handväskan. Det är inte bara skönt för att fräscha upp ansiktet om du ska resa långt. Med servetterna kan du snabbtvätta kladdiga händer, svalka en svettig nacke och svepa av ett smutsigt flygplansbord på några sekunder.
  7. Färga bryn och fransar innan du åker, då känner man sig alltid lite extra fin och behöver inte så mycket smink i resenecessären.
  8. Arkmasker är inte det mest miljövänliga sättet att maska på men när du reser är det otroligt praktiskt att stoppa ner några rejält återfuktande varianter i väskan. De tar ingen plats alls men är riktigt härligt efter en het dag. Finns det en kall minikyl på rummet? Stoppa in maskerna där för extra svalkande effekt.

Reseförpackningar – favoriter för resan

Här är 9 smarta minisar som klarar säkerhetskontrollen och är lätta att bära med sig.

1/14

Moisture Surge Intense 72H

Clinique

Den här klassiska favoritcremen boostar huden med massor av fukt i flera timmar med lipider och aloe vera-vatten och finns nu i smidig liten burk.

2/14

Sensibio H2O Micellar Water Makeup Remover

Bioderma

Snäll mot huden men effektiv mot smink och smuts är det här ikoniska rengöringsvattnet som också passar en riktigt känslig hud, toppen om du råkat vara lite för länge i solen.

3/14

Hydro Grip Primer Mini

Milk Makeup

Denna superprimer i miniformat ger sminket både slätare underlag och bättre fäste samtidigt som den har återfuktande ingredienser som hyaluronsyra samt niacinamid och ger därför också fin lyster.

4/14

Balance Fine Misting Facial Spritz

Pestle & Mortar

Ljuvligt att ha i handbagatet när huden är resetrött och varm är den här lugnande och återfuktande misten med ekologiska ingredienser.

5/14

Mini Laguna Bronzing Powder

Nars

Solpuder som smälter ihop med huden och är väldigt lätt att tona ut för en helt naturlig solkysst effekt. Finns i flera nyanser.

6/14

Glow Quad Mini Palette

RMS Beauty

Med den här fickstora paletten får du fyra sköna highlighters med vårdande formula som smälter fint ihop med huden och framhäver din semesterglow.

7/14

Calm Bliss EdP

Charlotte Tilbury

Vill du dofta magiskt gott och samtidigt få känna lugnet under semestern är den här parfymen från Charlotte Tilburys nya kollektion en dröm och med den smala 10 ml flaskan är den lätt att ta med överallt.

8/14

Mini Glam Palette

Natasha Denona

En mix av matta och metalliska skuggor av högsta kvalitet och i väldigt användbara nyanser som brun, champagne och taupe får du i den här smidiga lilla asken.

9/14

Macstack Mini Mascara

MAC

Låt inte storleken på den här mascaran lura dig, den går att bygga på i många lager för rejält fluffig och härlig volym.

5 skönhetskit att ha på resan

Vill du ha hela rutinen i samma serie? Här är fem smarta kit.

10/14

The Discovery Kit

Mantle

En hel lyxig och lystergivande hudvårdsrutin perfekt för sommar får du i den här smarta mesh-necessären, från rengörande mjölk till välgörande nattmask.

11/14

Suncare Travel Kit

Coola

Med innehållet i den här fina sommarnecessären kan du skydda kroppen i solen från topp till tå plus svepa in den i härligt återfuktande och lugnande after sun.

12/14

The Body Essentials Set

Neccessaire

Vill du vara extra generös mot kroppen i sommar är det här exklusiva kitet perfekt. Här får du duschtvål, bodylotion och bodyserum med ingredienser som vanligtvis bara hittas i ansiktsvård.

13/14

Mini Nail Rescue Kit

Tweezerman

Allt du behöver för att hålla naglar och bryn i trim ryms i den här smarta plastbehållaren med nagelklippare, cuticle nipper, nagelbandspetare och metallfil.

14/14

Bum Bum Jet Set

Sol de Janeiro

Exotiska semestervibbar från Rio bjuder det här soliga kitet på du får fluffig kroppscreme, parfymerad body mist och duschgel, alla med märkets ikoniska beroendeframkallande doft.

Annons