Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy''HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsSkönhetsfyndNageltrenderGrått hår

Här är de sexigaste parfymerna – enligt experter

25 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kvinna sprutar på parfym.
Vill du dofta förföriskt och oemotståndligt för andra?
Här är parfymexperternas bästa dofter för dejten eller kärleksmötet.
– När det handlar om att förföra, så vill man bära en doft som är berusande för partnern, säger parfymexperten Kilian Hennessy till Harper's bazaar.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymerBrand logo
Feminas läsare: Här är våra favoritparfymer

Att hitta rätt parfym för just en själv och ens egen hud är absolut inte det lättaste. Ofta får vi en uppfattning om vilken sorts parfymer vi föredrar – söta, fräscha, blommiga eller träiga – och sedan börjar letandet efter den perfekta doften inom de kategorierna. Medan vissa föredrar att byta parfym efter humör, vill andra ha en signaturdoft år ut och år in.

När det kommer till att hitta en riktigt sexig doft för den romantiska middagen eller dejtkvällen, så är det många som vill ha något annat än det de bär på kontoret. Men vart ska man börja – vilka är egentligen de mest förföriska parfymerna?

Annons

I Harper's bazaar har en rad experter sammanställt de allra sexigaste parfymerna, och delar med sig av sina tips för att hitta den rätta doften.

– Till syvende och sist, när det handlar om att förföra, så vill man bära en doft som är berusande för partnern, säger parfymexperten Kilian Hennessy till magasinet, och tipsar om parfymer med noter som apelsinblom och natthyacint.

Autumne West, chef över skönhet på amerikanska Nordstrom, menar att många letar efter jordiga, träiga dofter.

– För det mesta när personer beskriver en doft som sexig, så har den spår av vanilj blandat med något träigt, kryddigt eller ibland ros. Det är ofta balansen mellan sött och starkt som kan få fram de extra tilldragande känslorna.

Tre förföriska parfymer

En sådan är ANNONS Le Labo Santal 33, en riktig klassiker i sammanhanget.

Annons

– Le Labo Santal 33:s träiga jordighet kräver att bli uppmärksammad, men lyckas samtidigt med att inte vara kvävande. Det är också den enda parfym jag någonsin burit som min make ger mig komplimanger för om och om igen, och till och med ber mig bära, säger magasinets skönhetsredaktör Genevieve Monsma.

En annan doft är ANNONS Replica Jazz Club från Maison Margiela.

Replica Jazz Club

– Det är något sexigt med en doft som luktar som en plats. Det får mig att känna mig som att jag skulle kunna vara en kvinna som är ute på jazzklubbar i New York till tre på natten och sedan mirakulöst rullar ur sängen i tid morgonen efter, med perfekt rufsigt går och en känsla av kryddig mystik, säger Tara Gonzalez på Harper's Bazaar.

Annons

En tredje favorit ör ANNONS Orphéon Eau de Parfum från Diptyque, som har liknande egenskaper som de andra.

Orphéon Eau de Parfum

Diptyque

– Ceder och patchouli gör den träig, men tonkabönan gör doften varm, och så slutar det med en subtil not av jasmin som gör att du känner dig sexig och levande, säger skönhetsredaktören Katie Intner.

Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind BaggeBrand logo
Mina skönhetsfavoriter #2 – Johanna Lind Bagge
Annons