Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Tre sminktips alla över 50 kan anamma från brittiska kungligheten

12 aug, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Sophie, hertiginnan av Edinburgh
Efter att ha passerat 50 år är det många som märker att sminket inte riktigt sitter som det brukade, och känner att det är dags att se över sminkrutinen.
Brittiska kungligheten Sophie, hertiginnan av Edinburgh och fru till prins Edward, är en inspiration när det gäller smink på mogen hy.
Här är tre saker vi lärt oss av henne!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths livBrand logo
Se 5 avgörande ögonblick ur drottning Elizabeths liv

Det brittiska kungahuset är en ständig inspirationskälla för miljontals kvinnor världen över, både när det gäller mode, frisyrer och skönhet. För det mesta hamnar fokus på prinsessan Kate, hertiginnan Meghan Markle och till och med bortgångna prinsessan Diana – men det finns andra kvinnor i kungahuset att inspireras av!

Hertiginnan av Edinburgh, Sophie, är sedan 1999 gift med prins Edward, den yngsta sonen till drottning Elizabeth och lillebror till kung Charles. Hon är en av det brittiska kungahusets mer dolda medlemmar, men kikar man närmare finns det inspiration att hämta. Vid 59 års ålder har Sophie hittat det perfekta sättet att sminka mogen hy, och ser alltid fläckfri ut på de många officiella uppdragen och tillställningar hon deltar i.

Annons

Här är tre bra sminkknep som hertiginnan använder sig av, och som vi gärna snor från henne!

1. Använder en lätt bas

Hertiginnan Sophie har alltid en lätt och naturlig bas, där hennes fräknar får lysa igenom hennes foundation. Just på mogen hy, som för det mesta blir torrare, är en lättare bas med mycket fukt alltid att rekommendera, då de med mer täckning ofta är torrare och kan bli kakiga på huden.

Ett tips är att applicera din foundation från mitten av ansiktet, och jobba dig ut mot kanterna.

Hertiginnan Sophie av Edinburgh.
Hertiginnan Sophie har en signaturlook. Foto: Kisforkate / dana press

2. Alltid färg på läpparna

Sophie tycker det är viktigt att alltid ha målade läppar, och favoriten är ett persikofärgat läppstift som framhäver hennes färger i ansiktet. Persikonyanser är ofta smickrande på de flesta, då de har både kalla och varma undertoner, och därför passar fler.

3. Vågar lega med ögonen

Bara för att man är kunglig behöver man inte sminka sig tråkigt – Sophie tycker om att markera ögonen med en tunn svart eyeliner och mycket mascara, eller till och med lösfransar. Detta drar blicken till ögonen, och sätter fokus på hennes blå ögonfärg.

Källa: Pure wow.

7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)Brand logo
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)
Annons