Trendar: Se skönehetsredaktörens tips i ''Mogen hy'' Hudvård Hårtips Bäst i test Sminktips Skönhetsfynd Nageltrender Grått hår

Wolf cut trendigaste frisyren – det ska du be frisören om

16 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Jenna Ortega har wolf cut.
Frisyren wolf cut har varit trendig i flera år, men verkar bara tillta i popularitet.
Så här lyckas du med kändisarnas favoritfrisyr – och det ska du be frisören om för att få till rätt look!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Wolf cut-frisyren fick sitt stora genomslag redan 2021, men har sedan dess hängt sig kvar som en riktig favorit bland kändisarna, och verkar dessutom växa i popularitet för varje månad som går. När är wolf cut-frisyren sommarens hetaste frisyr.

Looken är perfekt för alla som vill testa något nytt med håret, och ge sin frisyr volym och liv, utan att det blir en extrem klippning.

Vad är en wolf cut?

Hur ska man egentligen beskriva den speciella frisyren? Kändisfrisören Neil Moodie sätter ord på det så här:

Annons

– En wolf cut-frisyr är en blandning av en shag-frisyr och en hockeyfrilla, men generellt skapad med längre hår. Den har kortare klippta lager upptill och längre klippa lager på sidorna och baktill, säger han till Stylist.

Det behöver du veta innan du klipper en wolf cut

Är du sugen på den snygga och trendiga frisyren finns det saker du behöver överväga innan du bokar en frisörtid, menar Moodie.

– Det viktigaste att komma ihåg är att de kortare lagren på huvudet kommer ta längre tid att växa ut. Det kan vara en bra idé att klippa av en del av längderna baktill när du bestämmer dig för att klippa ut det. Det kommer låta de kortare lagren att komma ikapp längderna snabbare.

Be frisören om det här för att få en perfekt wolf cut

När du väl har bokat frisörbesöket och kommer dit för att klippa dig, hur ska du då se till att få det du vill ha? Det är alltid bra att ta med bilder för att kunna visa (kolla in inspiration nedan) vad du vill ha.

Annons

– Be din frisör om längre, mjukare former och lager om du är orolig för en drastisk förändring. En längre shaggy frisyr som slutar nedanför nyckelbenen är väldigt lättburet, säger Neil Moodie och fortsätter:

– Jag har alltid en konsultation med mina kunder innan vi ger oss på en ny look. Vi pratar om hårets densitet och kollar på ansiktsformen. Därifrån kan vi skapa en wolf cut som kommer passa både dig och din livsstil. Det som är bra med den här frisyren är att den går att anpassa efter bäraren.

Inspireras av snygga wolf cut-frisyrerna

Annons