Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Små kycklingburgare med tomatsallad

20 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(4 små portioner)
2 kycklingbröst
olivolja
salt och peppar

Tomatsallad:
2 tomater
4 romansalladsblad

Tzatziki:
1⁄2 liten gurka
1⁄2 dl tjock yoghurt, grekisk eller turkisk
ev lite vitlök

Till servering:
2 pitabröd

Beredning:
Dela och stek kycklingen enligt anvisningarna i receptet här intill. Skiva tomaterna och skölj salladen.

Skala och riv gurkan, salta lätt. Låt stå ett par min och krama sedan ur överflödig vätska. Smaksätt yoghurten med vitlök, blanda ner gurkan och smaka av med svartpeppar och ev salt.

Dela pitabröden och värm dem lätt i stekpannan. Öppna och fyll dem med sallad, kyckling, tomat och tzatziki. Servera burgarna i papper, så går de utmärkt att äta med händerna.

Annons