20 jan, 2012
Små kycklingburgare med tomatsallad
AvLotta Hansson
Annons
Av Malin Söderström
(4 små portioner)
2 kycklingbröst
olivolja
salt och peppar
Tomatsallad:
2 tomater
4 romansalladsblad
Tzatziki:
1⁄2 liten gurka
1⁄2 dl tjock yoghurt, grekisk eller turkisk
ev lite vitlök
Till servering:
2 pitabröd
Beredning:
Dela och stek kycklingen enligt anvisningarna i receptet här intill. Skiva tomaterna och skölj salladen.
Skala och riv gurkan, salta lätt. Låt stå ett par min och krama sedan ur överflödig vätska. Smaksätt yoghurten med vitlök, blanda ner gurkan och smaka av med svartpeppar och ev salt.
Dela pitabröden och värm dem lätt i stekpannan. Öppna och fyll dem med sallad, kyckling, tomat och tzatziki. Servera burgarna i papper, så går de utmärkt att äta med händerna.
Annons