Små lammfärsbiffar
Av Malin Söderström
(4 små portioner)
1 stor bakpotatis
salt och peppar
400 g lammfärs
smör och olja till stekning
Dressing
1 msk matlagningsyoghurt
2 msk majonnäs
1⁄2 dl riven barnpopulär ost
Till servering
8 spenatblad
8 körsbärstomater
4 grillpinnar
Beredning:
Skiva potatisen i 8 tunna skivor. Pensla med olja och salta lätt. Lägg potatisskivorna på bakpappersklädd plåt och baka i 175° varm ugn i ca 15 min. Blanda färsen med salt och peppar. Forma till 8 äggformade biffar och stek i lite smör och olja. Blanda yoghurt, majonnäs och riven ost. Lägg en klick dressing på varje potatisskiva, lägg på spenat och en biff. Stick en tomat på varje spett och vik upp potatisskivorna runt lammfärsen och trä upp på spetten, avsluta med en tomat. Toppa varje biff med resterande dressing. Servera.