Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Sparris med parmachips

11 jan, 2015
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Sparris med parmachips
Sparris med parmachips

(4 personer)
400 g små tomater på kvist

olivolja

flingsalt

1 liten aubergine

salt och peppar

olivolja

1/2 vitlöksklyfta

1 tsk finhackad färsk timjan

150 g pancetta, luft­torkat sidfläsk

2 knippor sparris

Beredning: Lägg tomaterna i en eldfast form. Ringla lite olivolja över och strö på flingsalt. Ställ in 175° varm ugn och låt stå medan resten av maträtten bereds, ca 35 min.

Skala auberginen och skär i mindre tärningar och lägg upp på en tallrik. Salta och låt stå i ca 15 min. Klappa sedan bort vätskan med hushållspapper. Stek tärningarna i ca 2 msk olivolja så de får fin färg. Lägg över i en bunke och mixa till en slät sås tillsammans med ca 1 dl olivolja, pressad vitlök och timjan. Smaka av med salt och peppar.

Lägg ut pancettan på en plåt. Ställ in i ugnen när tomaterna är klara och rosta i 5–8 min. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, 2–4 min. Servera sparrisen tillsammans med aubergine­dressingen, pancettan och tomaterna.

Först publicerat i Femina nummer 10 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto PETER KAM.

SUGEN PÅ FLER FÖRRÄTTER? LÄS MER:
Minirösti med löjrom
Matig tapastallrik
Läcker laxtartar

Annons