04 maj, 2012
Sparrisbuljong med färskostfyllda wontons
AvLotta Hansson
Annons
(4 personer)
ca 6 vita och 6 gröna sparrisar
7 ½ dl höns- eller grönsaksbuljong
12 runda wonton-degplattor, finns i asiatiska livsmedelsbutiker
150 g färskost med örtsmak
1 äggvita
Beredning:
Skölj sparrisen, skär bort träiga ändar. Skala vit sparris och ev nedre delen på grön. Skär sparrisen i sneda bitar. Koka sparrisen mjuk i buljongen på medelvärme, ca 6 min. Lägg under tiden ut wonton-plattorna och lägg 1 tsk färskost på varje. Pensla kanterna med äggvita. Vik ihop till halvmånar och pressa ihop kanterna ordentligt. Lägg ner paketen i den sjudande buljongen och sjud i 3 min. Fördela i små skålar tillsammans med sparris och buljong. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och servera.
Annons