Trendar: Nostalgi Livsberättelser Resor Nystarta privatekonomin med Femina Vårmode 2025 Se alla avsnitt av ''Beas Beauty'' Feminas historia

Sparrisbuljong med färskostfyllda wontons

04 maj, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Sparrisbuljong med färskostfyllda wontons

(4 personer) 
ca 6 vita och 6 gröna sparrisar
7 ½ dl höns- eller grönsaksbuljong
12 runda wonton-degplattor, finns i asiatiska livsmedelsbutiker
150 g färskost med örtsmak
1 äggvita

Beredning:

Skölj sparrisen, skär bort träiga ändar. Skala vit sparris och ev nedre delen på grön. Skär sparrisen i sneda bitar. Koka sparrisen mjuk i buljongen på medelvärme, ca 6 min. Lägg under tiden ut wonton-plattorna och lägg 1 tsk färskost på varje. Pensla kanterna med äggvita. Vik ihop till halvmånar och pressa ihop kanterna ordentligt. Lägg ner paketen i den sjudande buljongen och sjud i 3 min. Fördela i små skålar tillsammans med sparris och buljong. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och servera.

Annons