06 apr, 2012
"Spicy" rotfruktssallad
AvLotta Hansson
Annons
Av Tore Gustafsson
2 palsternackor
2 morötter
2 potatisar
2 rödbetor
2 msk olivolja
salt och grovmalen vitpeppar
Chilivinägrett
2 msk honung
1 msk chilipasta (eller lika mycket färsk finhackad chili)
1 msk riven färsk ingefära
1 dl olivolja
4 msk balsamvinäger
Beredning:
Skala och skär rotsakerna i munsbitar. Blanda rotfrukterna på en plåt. Droppa ett par msk olivolja över och salta och peppra ordentligt. Vänd runt. Ställ in i 200° varm ugn och rosta i 20 min.
Mixa under tiden ingredienserna till chilivinägretten. Smaka av med salt och peppar.
Ta ut de rostade rotfrukterna och blanda med chilivinägretten. Lägg upp på fat. Lägg lammläggen över och skeda lite av såsen över. Servera resten av såsen och cole slaw vid sidan om.
Annons