Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Vegetarisk tacosallad med grillade majskolvar

14 nov, 2016
AvMikaela Råberg
Tacos är den ultimata helgmaten – det är gott, enkelt och ofta hela familjens favorit.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vankas det tacos till veckan? Uppdatera din tacomiddag med den här fräscha och mättande tacosalladen – som dessutom är helt vegetariskt. Perfekt för dig som är vegetarian eller bara vill dra ner på köttkonsumtionen.

Vegetarisk tacosallad

4 portioner

Ingredienser:

1 förpackning vegetariska strimlor, exempelvis quornstrimlor

1 påse färdigblandad tacokrydda

2 majskolvar

1 paprika, hackad

12 körsbärstomater, halverade

200 g blandad grönsallad

200 g kidneybönor

1 lime

½ färsk chili, finhackad

Salt och peppar

Olja till stekning

Till servering:

200 g salsa

200 g gräddfil

200 g nachochips

Gör så här:

1. Hetta upp olja i stekpanna på medelvärme och fräs tacokryddan försiktigt. Lägg strimlorna i pannan och stek i 6 till 8 minuter, eller tills de fått fin färg.

2. Stek eller grilla majskolvarna och dela dem.

3. Fördela sallad, paprika, tomater, bönor och strimlorna på tallrikar. Pressa över saften från lime och strö över den finhackade chilin. Servera med majskolvar, salsa, gräddfil och nachochips.

Recept och foto: Quorn

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Fler goda recept!

Grönsakssoppa med sting av chili

Enkelt recept på krämig sötpotatisgratäng

Annons